<p>&lsquo;Sunset in Delft&rsquo; van Mike Rijnierse en Ludmila Rodrigues </p>

‘Sunset in Delft’ van Mike Rijnierse en Ludmila Rodrigues

Highlight Delft 2021 gaat niet door

DELFT - Highlight Delft komt het beste tot haar recht na zonsondergang, daarom is er geen andere optie dan het evenement voor dit jaar te annuleren. De komende tijd vinden er geen evenementen plaats na 18:00 uur vanwege de nu geldende COVID-19 maatregelen. Uiteraard is er begrip voor deze maatregelen, maar wat had Highlight Delft graag het prachtige programma met het publiek willen delen!

Sunset in Delft
Dat Highlight Delft niet doorgaat, treft de stad, de campus, haar inwoners en vele andere betrokkenen. Als een cadeautje aan Delft, presenteert Highlight Delft samen met haar partners de ‘Sunset in Delft’ van Mike Rijnierse en Ludmila Rodrigues. Gebaseerd op de universele fascinatie voor zonsondergangen in films en schilderijen, is een grote opgeblazen zon gecreëerd, die de donkere nachten verlicht. Precies op de plek van en geïnspireerd door Johannes Vermeer’s beroemde schilderij ‘Gezicht op Delft’. Opmerkelijk is dat deze zon helemaal niet ondergaat maar een door de mens gemaakte zon is, die op afstand wordt aangestuurd en van 360 graden rondom zichtbaar is. De ondergaande zon ligt buiten, is gratis te bezoeken en je kan gemakkelijk anderhalve meter afstand van elkaar bewaren. De ‘Sunset in Delft’ is woensdag tot en met zaterdag te zien van 17:00-23:00 uur in de Zuidkolk in Delft.

Bedankt!
Highlight Delft wordt mede georganiseerd door de TU Delft Campus en de Gemeente Delft. Het Highlight Delft team is supertrots op de samenwerkingen met de programmapartners, locatiepartners en alle overige partners. Highlight Delft was ook niet mogelijk geweest zonder de steun de van fondsen en sponsoren. Maar voornamelijk de inzet van alle kunstenaars en wetenschappers, het bestuur, de tourguides en de vrijwilligers maakte dat Highlight Delft er helemaal klaar was voor drie mooie dagen. En als laatste een bedankje voor de enthousiaste bezoekers die al een kaartje hadden gekocht. Bedankt! Samen werken we aan de innovatieve stad Delft.

2023
In februari 2023 is Highlight Delft weer terug, met evenveel energie, en een spectaculair programma op nieuwe en verrassende locaties in Delft. Tot dan, op het raakvlak van kunst en technologie!

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1