Afbeelding

Sint en Pieten komen volgende week naar Delft!

Algemeen

Op zaterdag 19 november is het weer zover: Sinterklaas komt naar Delft! De Sint komt dan samen met zijn Pieten de stad binnen varen. Als de Sint een beetje is bijgekomen van de officiële intocht van 12 november in Hellevoetsluis, zal hij samen met zijn Pieten doorvaren naar Delft. Vanaf de Abtwoudsebrug passeert de boot zes bruggen, om vervolgens rond 12.45 uur aan te meren bij de Oostsingel.  De jetski-Pieten zullen ervoor zorgen dat Sinterklaas veilig zal aankomen. 

Bij de Oostsingel staan burgemeester Marja van Bijsterveldt en het witte paard Ozosnel te wachten om Sinterklaas en Pieten te ontvangen. Na het ontvangst zal de gezamenlijke feestelijke rijtoer met de koets door de stad beginnen rond 13.00 uur. De toer zal eindigen op de Markt rond 15.00 uur - 15.15 uur. Op de Markt zal burgemeester Marja van Bijsterveldt Sinterklaas officieel ontvangen voor het historische Stadhuis. Na het officiële ontvangst zal aansluitend het eindfeest gaan plaatsvinden, waarbij de kinderen met de Pieten kunnen dansen en eventueel een foto kunnen maken met Sinterklaas. 

Alle informatie is te vinden op de website www.sinterklaasdelft.nl. Check voor meer informatie ook even social media. Zowel op Facebook als Instagram te vinden onder:
@sinterklaasdelft!

Afbeelding