Afbeelding

Wie komt er alle jaren, weer naar Delft gevaren...

Algemeen

Hij komt, hij komt, die goede lieve Sint. De vrind van ieder kind zet zaterdag 25 november voet aan Delftse wal. Met in zijn kielzog zo'n 150 pieten.

Rond het middaguur varen Sint en zijn pieten de stad binnen via het Rijn-Schiekanaal. Ze hebben weer zakken en manden en pakken vol lekkers en moois meegenomen. Aan de Oostsingel, ter hoogte van de Tweemolentjeslaan, gaat hij van bord. Zijn paar Amerigo staat hier al op hem te wachten. Het juniorenkorps van Excelsior en Twirlteam Colours maken de aankomst extra feestelijk.
Zachtjes gaan de paardenvoetjes vervolgens over de Oostsingel, richting Koepoortbrug. Net als vorig jaar zal ook burgemeester Marja van Bijsterveldt aanwezig zijn in de bonte stoet die door de stad trekt.
Pieten zullen onderweg zeker wat lekkers in één of andere hoek strooien, maar dit vooral ook rustig uitdelen aan de kinderen die het Spaanse gezelschap welkom komen heten. De Pepernotenmachine komt ook weer mee naar Delft. Verder zullen mandarijntjes en vlaggetjes worden uitgedeeld. Sinterklaas hoopt iedereen tijdens zijn intocht in Delft te mogen begroeten. Zoals gebruikelijk wordt Sinterklaas op de Markt in Delft welkom geheten door burgemeester en de aanwezige kinderen. Later op de Beestenmarkt is er gelegenheid met Sinterklaas en de pieten op de foto te gaan. Rond 16.30 vertrekt het gezelschap weer de stad. En gaan ze naar..? Misschien wel jouw schoentje.

Andere plekken
Kun je niet komen kijken naar de intocht in Delft? Niet getreurd. 't Paardje kan de weg wel vinden. En Sinterklaas zal komen. Ook naar andere plekken in Delft. Zoals het het Winkelcentrum aan de Elzenlaan, waar Sinterklaas woensdag 29 november vanaf 12.30 uur winkelend publiek met zijn aanwezigheid zal verblijden. Diezelfde dag komt hij om 15.00 uur naar het Hampshire Hotel Delft Centre.
Op zaterdag 2 december lopen Sinterklaas, zijn pieten en de Pietenband wederom door de Delftse binnenstad. Ze beginnen om 12.00 uur in de Choorstraat, gaan langs alle straten van dit gezellige winkelgebied, over de Markt, langs de warenmarkt en dan door naar de Zuidpoort. "Dus neem je vader en moeder maar mee en kom gezellig één of meerdere momenten zingen, dansen, handjes geven en pepernoten snoepen", laat Sinterklaas weten. Dank u Sinterklaasje!

Tijden en route intocht:
12.00 uur: Sint en Pieten varen over het Rijn-Schiekanaal naar de Oostsingel (net na de fietsersbrug bij de Tweemolentjeslaan)

12.45 uur: aankomst op de Oostsingel

13.00 uur: aanvang stoet. Deze gaat langs: Oostsingel, Koepoortbrug, Nieuwe Langendijk, Vrouwenregt, Voldersgracht, Camaretten, Hippolytusbuurt westzijde, Voorstraat westzijde, Voorstraat oostzijde, Choorstraat, Vrouw Juttenland westzijde en Voldersgracht.

14.00 uur: aankomst op de Markt en ontvangst door de burgemeester

14.20 uur: vertrek Markt. De stoet gaat dan vervolgens langs: Oude Langendijk, Wijnhaven, Nieuwstraat, Oude Delft westzijde, Peperstraat, Wijnhaven, Oude Langendijk, Burgwal, Beestenmarkt, Kruisstraat, Pynepoort, Bastiaanplein, Vestpoort, Paradijspoort, Molslaan noordzijde, Brabantse Turfmarkt oostzijde, Burgwal zuidzijde.

15.30 uur: aankomst op de Beestenmarkt met programma vol liedjes, dansjes en natuurlijk voor iedereen een handje en een luisterend oor.

16.30 uur: vertrek Sint en Pieten.

Meer informatie
Over de intocht van Sint en Pieten, maar ook over alle andere activiteiten in de weken erna, is veel meer informatie te vinden op www.sinterklaasdelft.nl. Ook op Facebook is Sinterklaas terug te vinden via Sinterklaas in Delft. Op Twitter is het Sinterklaas Delft (@Sint2017).