Foto: Koos Bommelé

Intocht Sint en Pieten in Delft dit jaar tóch digitaal

DELFT - De fysieke intocht van Sint en Pieten kan ook dit jaar helaas tóch niet doorgaan in Delft. Sinterklaas wordt daarom online door burgemeester Marja van Bijsterveldt welkom geheten. Vanuit huis kan iedereen op zaterdag 20 november vanaf 11.00 uur meekijken op de Facebookkanalen van Sinterklaas Delft en Gemeente Delft. Wat heeft Sinterklaas ons dit jaar te vertellen? Waarom is er dit jaar helaas toch geen intocht? Zou hij voldoende cadeautjes bij zich hebben en mogen de Delftse kinderen die avond hun schoen zetten? De burgemeester vraagt hem het hemd van het lijf en heeft voor het paard Ozosnel al iets lekkers klaar liggen.

Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen in afgelopen persconferentie kan de intocht van Sint en Pieten in Delft aankomende zaterdag 20 november helaas toch niet doorgaan. “In goed overleg tussen het bestuur van de Stichting Sinterklaas Delft, de burgemeester en diverse ambtenaren van de gemeente Delft, is besloten dat een intocht in welke vorm dan ook meer publiek - in de over het algemeen smalle Delftse straatjes - geeft dan passend is bij de 1,5 meter maatregel”, schrijft de organisatie. “In onderling overleg is ook gezocht naar een goed en wellicht wel passend alternatief, maar bovengenoemde maatregel – in samenhang met het enthousiasme van kinderen en hun (groot)ouders – speelt steeds weer een te grote rol. Wij durven de veiligheid in deze niet te garanderen, niet zozeer voor de kinderen, maar wel waar het de begeleidende (groot)ouders betreft.”

Kleurwedstrijd
Het spijt Sinterklaas, alle Pieten en ook de burgemeester dat er dit jaar voor de tweede keer géén ‘echte’ intocht in Delft is, maar….. iedereen mag toch zijn of haar schoentje zetten op zaterdag 20 november. En dat is nog niet alles. Alle kinderen mogen meedoen aan de Delftse Sinterklaas kleurwedstrijd. Vanaf zaterdag 20 november kun je je kleurplaat bij diverse winkels in de binnenstad ophalen. Iedereen mag meedoen. Uit drie leeftijdscategorieën (kinderen van 3 tot 7, kinderen van 7 tot 11, oudere kleurders) kiezen Sint, Hoofdpiet en de burgemeester de drie mooiste uit. Op zaterdag 4 december om 12.00 uur reikt de burgemeester de prijzen uit in het Vermeer Centrum Delft (Voldersgracht 21). Dus doe je best met kleuren en wie weet ben jij wel één van de winnaars!

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1