Sint, Piet en de burgemeester (Foto: Koos Bommelé)
Sint, Piet en de burgemeester (Foto: Koos Bommelé)

Intocht Sint en Pieten in Delft alleen digitaal

DELFT - “Het was een moeilijke beslissing om te nemen”, vertelt Herman Weyers als voorzitter van de Stichting Sinterklaas Delft. “Je bent er als organisatie een heel jaar mee bezig. We hebben zelfs nog een advertentie geplaatst om toch te laten weten dat we allemaal voorzichtig moeten zijn bij de intocht en dan belt de burgemeester om te overleggen wat wijs is in deze nieuwe situatie rondom Corona. Natuurlijk wil iedereen een heuse intocht van Sint en Pieten. Maar hoe je het ook doet, er zullen drommen kinderen met hun (groot)ouders komen kijken en dan is de 1,5 meter maatregel niet te garanderen. Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid, maar met ruim 35 jaar ervaring weten we ook hoe enthousiast mensen kunnen zijn.”

“Als je dan bedenkt dat er ook in de afgelopen weken ruim 9.500 kinderen van 5 tot 9 jaar positief getest zijn, er hele scholen dicht moeten, gezinnen in quarantaine verblijven, mensen niet naar hun werk kunnen en doctoren, verpleegkundigen en andere medewerkers in de ziekenhuizen hun werk onder extreme omstandigheden moeten uitvoeren, dan moet je de meest vervelende beslissing nemen. En de Stichting Sinterklaas Delft heeft die verantwoordelijkheid samen met de burgemeester genomen. Daarbij zijn we niet over één nacht ijs gegaan, want deze beslissing is heel vervelend voor alle kinderen van Delft en hun (groot)ouders, maar ook voor al die vrijwilligers die zich hierop hadden verheugd en de ondernemers die vol enthousiasme wilden meedoen.

Als alternatief hebben we nu – in samenwerking met de gemeente en de ondernemers – een korte boodschap opgenomen die vanaf zaterdag 20 november 11.00 uur te zien is op de facebookpagina’s van de gemeente Delft en Sinterklaas in Delft. Ook zijn er twee kleurplaten gemaakt die bij de ondernemers met een poster op het raam te krijgen zijn. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. We hebben drie categorieën: van 3 tot 7, van 7 tot 11 en van 11 jaar en ouder en voor elk van deze groepen zijn er straks drie mooie prijzen die worden uitgereikt door de burgemeester.

De 80 chocoladeletters van De Lelie die de Pieten krijgen als bedankje, gaan dit jaar naar kinderen en volwassenen die best een beetje extra aandacht kunnen gebruiken. Wie zo iemand kent mag dat mailen aan Regelpiet via www.sinterklaasdelft.nl. Geef niet alleen aan wie je in gedachten hebt en waar deze woont, maar ook waarom die persoon een letter zou moeten krijgen.”

Ondanks dat Sint en Pieten ook dit jaar niet in levende lijve in Delft verschijnen, wensen Sint en Pieten en de burgemeester iedereen toch een heel fijne pakjesavond toe.

Meer berichten
 
CustomHtml_1