Zee van Tijd
Zee van Tijd

Nederlands Film Festival in filmhuis Lumen

Algemeen

Het Nederlands Film Festival presenteert ook dit jaar twee grote festivalpremières in filmzalen in het land, ook in Delft.

Zee van Tijd (woensdag 21 september 19.00 uur)
Veertig jaar na het tragische einde van hun zeiltocht op de Atlantische Oceaan, ontmoeten twee vroegere geliefden elkaar weer. De tijd blijkt niet alle wonden te hebben geheeld. Ze proberen met het onverwerkte verleden in het reine te komen. De hoofdrollen worden indrukwekkend vertolkt door vader Gijs en zoon Reinout Scholten van Aschat, Elsie de Brauw en Sallie Harmsen.

Bo (dinsdag 27 september 19.15 uur)
In dit intrigerende familiedrama volgen we de eigenzinnige twintiger Bo (Gaite Jansen), die het graf van haar vader bezoekt in Georgië, waar hij vroeger als beroemde jazztrompettist vaak optrad. Bij dat graf stuit ze op Levan, een jeugdvriend van haar vader die haar misschien meer kan vertellen over haar zwijgzame, depressieve vader. Ze bietst een lift en in de vrachtwagen van Levan reizen de twee verder. Onderweg blijkt dat niet alleen Bo, maar ook Levan worstelt met onverwerkte trauma’s uit het verleden.

www.filmhuis-lumen.nl