De openingsfilm is 'Nothing but the sun'
De openingsfilm is 'Nothing but the sun'

IDFA bij Filmhuis Lumen

Algemeen

DELFT - Het realiseren van het grootste documentaire filmfestival ter wereld ten tijde van het coronavirus, vraagt om een nieuwe aanpak. Dit jaar zet IDFA van 18 november tot en met 6 december de documentaire cinema niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland waaronder Filmhuis Lumen.

Onder de naam IDFA Extended word je verrast door een bijzondere selectie van geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires. De aftrap vindt plaats op woensdagavond 18 november met de IDFA openingsfilm. Kaarten voor de films zijn nu te koop bij Filmhuis Lumen. Vanaf januari 2021 zal bovendien traditiegetrouw het The Best of IDFA on Tour programma met festivalwinnaars weer door het land reizen.

Openingsfilm
Op woensdag 18 november 21.00 uur wordt de openingsfilm ‘Nothing but the sun’ vertoond. Mateo Sobode Chiqueño trekt al jaren met een antieke cassetterecorder langs Ayoreo-gemeenschappen in Paraguay om gesprekken, verhalen en liedjes op te nemen. Dit erfgoed bevat aangrijpende getuigenissen van een verdwijnende inheemse cultuur.

Documentaires
Op maandag 23 november 20.00 uur is het ‘Silence of the tides’ en dinsdag 24 november kunt u om 19.15 uur kijken naar ‘The mole agent’. Donderdag 26 november om 19.15 uur kunt u kijken naar ‘Songs of repression’ en op zondag 29 november 14.30 uur ‘Gunda’. Maandag 30 november kunt u de documentaire ‘Notturno’ bekijken en tot slot, op woensdag 2 december om 21.00 uur, ‘Bloody nose, empty pockets’.

Tickets
Tickets voor de documentaires zijn nu te koop via de website van Filmhuis Lumen: www.filmhuis-lumen.nl.