Foto: Bigger than Us
Foto: Bigger than Us

Documentairefestival IDFA in filmhuis Lumen

Algemeen

Van 17 t/m 28 november vindt in Amsterdam het documentairefestival IDFA plaats, Een selectie van het festivalprogramma zal ook in Delft te zien zijn. Filmhuis Lumen vertoont de volgende films:

Za 20 nov 20:30: Four JourneysOpeningsfilm van het festival over de destructieve invloed van de eenkindpolitiek op een Chinese familie.
Zo 21 nov 14:30: Mr. Bachmann and his classMonumentaal portret van een leraar die zijn leerlingen oneindig veel meer leert dan het standaardpakket.

Wo 24 nov 19:00: Bigger than usPortret van de Indonesische Melati, succesvol activist tegen plasticvervuiling, die een hoopgevende reis maakt langs moedige generatiegenoten.

Vr 26 nov 19:00: Turn your body to the sun Regisseur gaat op zoek naar de geschiedenis van de vader van Sana, die na de tweede wereldoorlog als krijgsgevangene in een van Stalins strafkampen heeft gezeten.

Za 27 nov 14:30: Cow Registratie van het dagelijks leven van de melkkoe Luma is intens ontroerend: van anonieme melkleverancier tot een wezen met persoonlijkheid.