Nu liggen de schappen nog vol. Maar vanaf 15 oktober ligt er geen brood meer op de planken. (Foto; PR)
Nu liggen de schappen nog vol. Maar vanaf 15 oktober ligt er geen brood meer op de planken. (Foto; PR)

“We proberen er een feestelijk afscheid van te maken”

DELFT - Nadat vorige week bekend werd dat Bakkerij Van Roon in de Van Bossestraat gaat sluiten, kreeg Jack van Roon veel reacties: “Iedereen vind het jammer dat we stoppen.” 

Het lijkt business as usual in de bakkerswinkel in de Hof van Delft. Mensen komen brood kopen, en de speculaas en gevulde speculaas liggen weer in de schappen, als voorbode van de Sinterklaastijd. Maar Sint zal dit jaar aan de Van Bossestraat voorbij gaan, want per 15 oktober sluit Jack van Roon zijn zaak. De economische omstandigheden zijn dusdanig dat doorgaan geen optie meer is. “Het was al lastig om nog voldoende vakkundig personeel te vinden. Daar komen de exploderende prijzen van energie en grondstoffen nog eens bij. En vergeet niet dat we ook al twee jaar corona achter de rug hebben. Het verlies is gelukkig beperkt gebleven, maar reserves zijn er niet.”

Ondernemen
Een moeilijke beslissing, maar toch zit Jack niet bij de pakken neer: “Dit is ook ondernemen. Zware beslissingen moeten nemen, het hoort erbij. Maar ik kan die beslissing nu nog zelf nemen. Dat is beter dan dat de beslissing over een paar maanden of jaren misschien vóór je genomen wordt.” Het belangrijkste voor Jack is dat hij het met zijn personeel, er werken 7 mensen in de bakkerij, goed geregeld heeft. “Zij staan voor mij op nummer één.” Jack vertrouwt erop dat ze bij een nieuwe werkgever met veel plezier en passie weer mogen werken. Zelf gaat hij terug in loondienst bij bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk.
Intussen zet Jack zich ook in voor de bakkersbranche als geheel: “We moeten de politiek er echt van overtuigen dat ze moeten ingrijpen. Anders vallen er talloze bakkers om.”

Trouw
Sinds het bekend werd kreeg Jack veel reacties. “Van onze klanten horen we dat ze het heel jammer vinden en dat ze ons zullen gaan missen. Dat is natuurlijk mooi om te horen. Onze klanten zijn ons, ook in moeilijke tijden trouw gebleven en wij hebben op onze beurt ook altijd onze uiterste best gedaan om aan de wensen van onze klanten tegemoet te komen.”

Tompouce
Nog even en dat is voorbij. Maar in de tussentijd wil Jack er met zijn mensen het beste van maken. “We gaan niet weg door de achterdeur of met stille trom. En al helemaal niet met treurnis. We proberen zo goed en kwaad er een feestelijk tintje aan te geven.” Zo is er al veel vraag naar de fameuze, met goud bekroonde, Van Roon tompoucen. “Er komt nog een afscheidsactie aan. Hou de berichtgeving en Facebook in de gaten!

Meer berichten
 
CustomHtml_1