Een Valentijnspakket om je geliefde ter verrassen. (Foto: PR)
Een Valentijnspakket om je geliefde ter verrassen. (Foto: PR)

Valentijn- en voorjaarslekkernijen bij Bakker van Roon

Algemeen

DELFT - Hier en daar zingt alweer een vogel en de dagen worden inmiddels merkbaar langer. Ja, het is nog winter, maar het voorjaar komt er aan. Bij Bakker van Roon aan de Van Bossestraat 47-A hangt de lente al in de lucht!

Dat is natuurlijk echte bakkerswarmte: de hitte van de oven en de geur van overheerlijke lekkernijen. En de warme gloed van het ambachtelijke vakmanschap.  “Een van de leuke dingen van het bakkersvak is dat het ook verandert met de seizoenen”, vindt bakker Jack van Roon. “Ieder jaargetijde heeft zo zijn eigen producten.” En Jack vind het leuk om dan steeds weer nieuwe dingen te verzinnen.

Van Valentijn naar Pasen
Valentijnsdag op 14 februari mag gelden als de voorbode van de lente. “Het moment om iemand die je lief is lekker te verwennen.” En daar heeft Bakker van Roon de juiste middelen voor. “Denk aan onze Hartekoeken met chocolade”, geeft Jack als voorbeeld. “Wie houdt er niet van chocolade?” Verder heeft Bakker van Roon ook de Valentijns Verwenpakketten: “Vol met lekkere dingen om samen van te genieten.” De Valentijn Verwenpakketten kosten rond de 12 euro, exclusief verzendkosten. Na Valentijnsdag gaan we al snel weer richting Pasen. “Ook echt een feestperiode”, aldus Jack. “Denk aan mooi versierde paaseieren, paasstaven en paasstollen.” Tegen die tijd is de lente al echt te merken in de bakkerij: “Dit is de periode van de wisselende gebakjes met lichtere voorjaarssmaken en verse vruchten”, vindt Jack. “Natuurlijk zijn vruchten het hele jaar door te krijgen, maar ik laat toch liever geen aardbeien invliegen uit een ver oord.” Wat niet betekent dat hij  er niet over beschikt: “De aardbeien die wij gebruiken komen uit kassen in het Westland. Dichtbij en van topkwaliteit.”

Maandbrood 
Een mens leeft niet van koek en gebak alleen. Bakker van Roon heeft ook ambachtelijk, vers gebakken brood in allerlei variëteiten. “We gaan in maart weer beginnen met ons maandbrood”, kondigt Jack aan. “Dat doen we inmiddels al jaren. Iedere maand een andere boordsoort, en we vallen maar zelden in herhaling.” Het maandbrood van maart is de Fibre: “Een vezelrijk brood met lijnzaad. Boordevol omegavetzuren. Niet alleen lekker, maar ook heel gezond.”

Thuisbezorgen is in de coronatijd algemeen geworden, en daar gaat Bakker van Roon gewoon mee door: “Ons hele assortiment is via onze website te bestellen”, benadrukt Jack. “De ene dag bestellen, de volgende dag in huis.” Kijk vooral eens rond en ontdek de talloze speciale lekkernijen van Bakker van Roon. Het wordt een smakelijk voorjaar!