Bakker van Roon zorgt voor lekkernijen op tafel. (Foto; PR)
Bakker van Roon zorgt voor lekkernijen op tafel. (Foto; PR)

"Zeker met de feestdagen willen we iets extra's meegeven"

kijk op de wijk

Ze ademen nog even diep in bij Bakker Van Roon. Vanaf deze week barst de eindejaarsdrukte goed los. "Ik verheug me er op onze klanten iets extra's te kunnen bieden voor de feestdagen."

Jack van Roon en zijn mensen staan deze feestdagen klaar om van elke ontbijt-, brunch-, lunch- of dinertafel een pronkstuk te maken met heerlijke ambachtelijk gemaakte luxe lekkernijen: "Denk aan de handgevlochten broodjes, roomboter-amandelkransen, Amarena kerststollen en onze mooi gedecoreerde kersttaartjes. En in onze winkel aan de van Bossestraat staat ons team verkoopsters klaar om te adviseren en u een aantal van onze lekkernijen te laten proeven . Nieuw dit jaar in ons feestdagen assortiment is de sachertulband: een luxe afgewerkte chocoladecake die van binnen roomzacht is, goed voor elk moment met kerst!" Bakker van Roon is ook ook zondag de 24 december van 10.00-15.00 uur geopend. "Dat doen we speciaal zodat onze klanten met Kerst al hun lekkernijen zo vers mogelijk op tafel kunnen zetten."

Nachtbakken
Hoewel Jack deze week al oliebollen bakt achter in zijn bakkerij voor bedrijven die kerst en Nieuwjaar voor hun personeel combineren, is de nacht van 27 op 28 december de start van het èchte oliebollenfestijn. En die start is geheel in stijl met de feestdagen: met hart voor een ander. "In die nacht bakken wij altijd oliebollen voor de Voedselbank", legt Jack uit. "Dat doe ik met een aantal vrienden die geheel vrijwillig de hele nacht meewerken om zo ook de cliënten van de Voedselbank een feestelijke jaarwisseling te bezorgen." Als dat geen ware kerstgedachte is! "Rond oudjaar bakken we onze heerlijke huisgemaakte appelbeignets, oliebollen en onze 'Kwarkini's: een heerlijk fris bolletje met verse kwark, een favoriet bij kinderen. De oliebollen en apelbeignets worden versgebakken voor 31 december." Ook op deze dag is Bakker van Roon extra geopend van 10.00 -15.00 uur. "Want zeg nou zelf, je wil je oliebollen toch zo vers mogelijk hebben." Drukte in de bakkerij betekent ook drukte in de winkel. Vandaar dat Jack iedereen aanraadt om vooraf te bestellen: "De bestellijsten zijn bij ons in de winkel te verkrijgen. Dan weet je zeker dat je met de feestdagen al het lekkers van Bakker van Roon op tafel hebt!"