Afbeelding

Bakker van Roon: hofleverancier van Sinterklaas

kijk op de wijk

Voor Bakker van Roon zijn de feestdagen weliswaar druk, maar toch kijkt hij er altijd naar uit: "Je kunt je als bakker met sinterklaas, kerst en oud-en-nieuw echt uitleven met mooie dingen maken."

De fijnproevers kunnen deze maand al een voorschot nemen op de heerlijkheden van december, want een paar weken geleden presenteerde Bakker van Roon 'Delfts Genot': een heerlijk luxe brood gevuld met pecannoten, kaneel, rozijnen en chocolade. "Inmiddels al behoorlijk populair", aldus Jack van Roon. "En natuurlijk ook voor de decembermaand een uitstekende keus, zeker voor mensen die bijvoorbeeld niet van spijs houden en toch iets luxueus op tafel willen zetten."

Hofleverancier
De voorbereidingen voor de decembermaand zijn inmiddels in volle gang. Zo mag Bakker van Roon zich met trots 'Hofleverancier van Sinterklaas' noemen. Wat dat betekent? "Dat we in de sinterklaastijd een leuke actie hebben bijvoorbeeld. Zo kun je bij ons munten sparen, en wie munten spaart krijgt lekkers: bij vijf munten kruidnoten, bij zeven munten een zakje echte bakkerspepernoten, bij tien munten chocolade en bij twaalf munten marsepein." En natuurlijk mag je van de hofleverancier verwachten dat hij superieure kwaliteit levert: "We maken vrijwel ons hele sinterklaasassortiment zelf: roomboter amandelletters, (gevuld) speculaas, marsepeinen figuren... Desgewenst stellen we voor particulieren en bedrijven ook een mooi Sintpakket samen."

Kerstlekkernijen
En na Sinterklaas volgt de kerst. Ook zo'n periode waarin lekker eten centraal staat. "Dan bent u bij ons aan het goede adres voor luxe broden, gevlochten broden, kerststol, amandelstaaf of luxe taartjes. Alles wat lekker is en op uw kersttafel niet mag ontbreken!" Om er zeker van te zijn dát het niet ontbreekt raadt Bakker van Roon aan om tijdig te bestellen: "Op tijd bestellen voorkomt teleurstellen." Dat geldt natuurlijk ook voor bedrijven die een kerstlunch of kerstontbijt voor hun medewerkers willen organiseren. "Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor kerstpakketten", benadrukt Jack. "Niet alleen met brood of banket, maar desgewenst ook aangevuld met nootjes, kaas, enzovoort. Wij hebben voor ieder budget een pakket!"

Bakker van Roon luidt het jaar traditiegetrouw uit met verse oliebollen en appelbeignets. "Ieder jaar weer populair. We maken ze in alle soorten en maten. Ook melkvrij. Bovendien wordt er dit jaar een nieuwe oliebol toegevoegd aan het assortiment. Welke? Dat blijft nog even een verrassing. Vraag naar de mogelijkheden, want de decembermaand moet voor iedereen een feest zijn!"

!