Henriët Shinyu van Rossum (Foto: Koos Bommelé)
Henriët Shinyu van Rossum (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Leer mediteren bij Zen.nl Delft

Algemeen

DELFT - Zenmeditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Bij Zen.nl Delft geven ervaren docenten meditatiecursussen op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. 

Zen.nl Delft is een zenmeditatieschool op de Frederik Matthesstraat 45 waar mensen die stress ervaren, onrust in hun hoofd hebben of nieuwsgierig zijn naar zenmeditatie terecht kunnen voor een meditatiecursus. “Middels meditatie leren wij mensen om de pauzeknop in te drukken”, vertelt Henriët Shinyu van Rossum van Zen.nl Delft. “Dat hebben wij allemaal af en toe even nodig om alles te kunnen verwerken in de huidige 24-uurs economie vol digitale prikkels. Door even stil te gaan zitten op een meditatiekussen komen gevoelens naar boven. Soms ervaren mensen dan juist wat meer onrust, maar dat is juist goed om je gevoelens te kunnen verwerken.” Middels meditatie train je ook om alles met aandacht te doen. “Door maar één taak tegelijk te doen, ga je momenten heel anders beleven en meer waarderen. Je ervaart meer genietmomentjes op een dag.”

Introductiecursus
In september start een nieuwe introductiecursus. Deze bestaat uit één twee uur durende les per week. “Twintig weken lang trek je met elkaar op en maak je veel meer contact met jezelf. Elke les bevat een interactieve inleiding, meditatiesessies afgewisseld met loopmeditatie en een theeceremonie. Elke les gaan we in op een ander thema dat bijdraagt aan een meer relaxte manier van leven, zoals aandacht, samenwerking van lichaam en geest, stressmechaniek en geluk. Voor mensen die door willen gaan met mediteren, hebben we een vervolgcursus waarin we dieper ingaan op emoties.”

Reserveer nu een dag en tijd op www.zen.nl/delft.