Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé Foto: KOOS BOMMELE

Dancin’ Delft sluit seizoen af met spectaculaire theatershow

sport

RIJSWIJK - Ook dit jaar sloot Dancin’ Delft het dansseizoen af met een spectaculaire theatershow in de Rijswijkse Schouwburg. Jong en oud betraden zaterdag 25 juni het podium en gaven gehoor aan de naam van de show: Together We Dance! 

Door Cheyenne Toetenel

Al in de ochtend verzamelden de leden van de Delftse dansvereniging zich bij de schouwburg, waarna een repetitie van de aangeleerde dansen volgde. Begin middag was de aanvang van de tweeënhalf uur durende theatershow voor iedereen met een kaartje voor de middagvoorstelling, alsook voor ouderen uit verzorgingshuizen uit Delft en Rijswijk, kinderen die onder toezicht van jeugdzorg staan en verstandelijk gehandicapten. Dit jaar waren ook kinderen van stichting Het Vergeten Kind uitgenodigd. Een spectaculaire aftrap van een succesvolle dag, want in de avond stond een tweede dansvoorstelling op het programma. Van 20.00 uur tot 22.30 uur genoten mensen met kaarten voor de avondvoorstelling van een spetterend dansfeest. Van de mini´s tot de wedstrijdgroep, van hiphop tot jazz en van streetdance tot modern en special dance, elke deelnemer zorgde op zijn of haar eigen manier voor een spraakmakende show.

Trots
“Deze show is voor mij een mijlpaal, namelijk de vijftiende productie”, vertelt Dancin’ Delft-voorzitter Lidia Breedveld. “Elke keer is het spannend of de show gaat worden zoals we het met de showcommissie hebben bedacht. Nou, ik kan je zeggen: het was weer fenomenaal gelukt. We hebben in de show teruggekeken naar de afgelopen zware coronajaren waarin we vrijwel niets konden doen. Natuurlijk wel met een duidelijke knipoog en niet te zwaar beladen. Des temeer kon ik zeker genieten van deze mooie productie en al onze leden. Trots ben ik op het gehele team, het bestuur en al onze vrijwilligers. Maar ik ben ook zeker trots op onze artiesten tijdens de shows in de leeftijd van 2 tot 62 jaar. Ga er maar eens staan, op dat podium. Ik doe dat het liefst als daar de gordijnen dicht zijn!”

Nieuw seizoen
Komend seizoen is er weer plek voor nieuwe leden. “We hebben met onze dansvereniging - geleid door vrijwilligers - een behoorlijke dip gehad tijdens de coronaperiode, maar we gaan er weer heerlijk tegenaan”, vertelt Lidia. “Dansliefhebbers kunnen zich aanmelden voor twee gratis proeflessen via onze website. En als de proeflessen goed bevallen kan ook je lid worden via www.dancin-delft.nl. Dus wil je dansen, geef je dan lekker op. Onze slogan is: Let’s dance together. Dus iedereen is welkom!”

Fotograaf Koos Bommelé was aanwezig in de Rijswijkse Schouwburg. Benieuwd naar zijn foto’s? Deze zijn te vinden op www.delftopondag.nl 

Afbeelding