Zenvol in het leven staan. (Foto: PR)
Zenvol in het leven staan. (Foto: PR)

Minder stress, meer zen

Algemeen

DELFT - In februari starten er weer nieuwe meditatiecursussen bij Zen.nl/delft.

Henriët van Rossum, eigenaar van de zen-meditatieschool, vertelt dat veel mensen met zen beginnen omdat ze last hebben van stress, onrust, piekeren, slecht slapen, of worstelen met hun emoties. Ook starten deelnemers omdat ze zich beter willen leren concentreren, effectiever willen worden en meer ontspannen/meer zen in het leven willen staan. Zentraining is eigenlijk levenskunst. Als je met meer aandacht je dagelijkse handelingen doet, raak je minder gestrest en geniet je meer van het leven. Door te mediteren ruim je als het ware alles wat je meemaakt gedurende de dag op. Dat levert een opgeruimd hoofd op dat beter kan relativeren. Je maakt beter contact met jezelf en je omgeving. En leert daardoor beter aan te voelen wat je echt wilt in het leven.

Zenvol
De cursussen duren vijf maanden. Elke wekelijkse les begint met een interactieve inleiding die je inzicht geeft in onrust en handvaten hoe dit te veranderen. Onderwerpen uit de zentraditie helpen je om op een zenvolle manier naar jezelf en de wereld om je heen te kijken, maar ook inzichten uit wetenschap en psychologie staan centraal. Daarna wordt er gemediteerd, afgewisseld met loopmeditatie en de les eindigt met thee. Veel deelnemers ervaren de positieve effecten van zenmeditatie, zoals: meer rust, minder stress, beter slapen, beter voelen, meer aandacht, beter kunnen luisteren, minder storende emoties en meer energie

De afgelopen maanden was regelmatig in het nieuws hoe slecht studenten zich voelen door de Coronacrisis. Dit is reden voor alle Zen.nl vestigingen en dus ook Zen.nl/delft om een speciale kortingsactie van 68% voor studenten op touw te zetten. Henriët raadt mensen aan www.zen.nl/delft te bekijken om meer informatie over de activiteiten, zoals de proeflessen te vinden.

!