Leo Quack is blij dat er weer veel muzikale evenementen plaatsvinden. Hij genoot met volle teugen van Westerpop, waar hij Rinus Gerritsen van The Golden Earring tegen het lijf liep. (foto: Koos Bommelé)
Leo Quack is blij dat er weer veel muzikale evenementen plaatsvinden. Hij genoot met volle teugen van Westerpop, waar hij Rinus Gerritsen van The Golden Earring tegen het lijf liep. (foto: Koos Bommelé)

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Veel mensen genieten momenteel van hun welverdiende vakantie en ook het buitenland wordt weer gretig aangedaan. Gelukkig voor de thuisblijvers, of de mensen die alweer terug zijn, is er hier ook voldoende te beleven. Zo ben ik in het weekend van mijn vorige bijdrage zowel bij Westerpop als bij Meadow in Schipluiden geweest. Gezien het soort muziek konden beide festivals prima naast elkaar plaatsvinden, al moet ik zeggen dat de stijlen bij Westerpop me persoonlijk iets beter bevielen. Aan de andere kant beviel Cesar Zuiderwijk me beter bij de Golden Earring dan bij Sloper. De sfeer bij beide festivals was uitstekend: er was geen trammelant en je kwam er mensen tegen die je al jaren niet meer had gezien.

Datzelfde gold twee weken later trouwens ook voor Waterpop, waar de Hoffotograaf en mijn persoontje weer veel bekenden tegenkwamen. Ook hier waren zowel sfeer als organisatie als de optredende artiesten buitengewoon.
Omdat we toch de weg naar Wateringen hadden weten te vinden, zijn we er een paar dagen later ook maar bij de wielerronde gaan kijken. Hoewel, van het fietsen hebben we niet veel gezien, want ook hier kwamen we weer ontzettend veel bekenden tegen: het leek bijna alsof we in Delft waren. We volgden het goede voorbeeld van de coureurs en gingen ook op de terugweg zelf met de fiets naar huis. De tocht was, mede door de gebrekkige verlichting, bijna episch te noemen en de Hoffotograaf had, als ik een demarrage inzette, toch wel wat moeite om mijn wiel te houden.
Verder ben ik ook weer eens te gast geweest bij mijn vriend Brian van Stadsradio Delft en medepresentator Joop van Straaten. Ook Bram Stoeken en Carry Jansen, de drummer van Tee Set waren er te gast. Helaas kon ik niet aanwezig zijn bij Carry’s afscheidsborrel in Café Sport: hij gaat verhuizen om dichter bij zijn kinderen en kleinkinderen te kunnen zijn.
Het Delft Chamber Music Festival haalde weer musici uit de wereldtop en de echte fijnproevers naar Delft en dat was vooral op de Markt een lust voor het oog en het oor: een prachtig evenement!
Verder begrijp ik de boeren goed met hun protesten, alleen vind ik dat ze te ver gaan. Maar vanuit de regering zou ik Johan Remkes er niet op afsturen, maar iemand die wél verstand heeft van de materie. Er zullen namelijk best opties zijn, maar die gaat hij, en ook de snipperpartijen in het parlement, niet vinden. Betrek bijvoorbeeld de Universiteit van Wageningen of bedrijven die erin gespecialiseerd zijn bij de oplossing van het probleem.
Dan staat er de komende weken nog heel wat te gebeuren. Het Zomerfestival komt eraan, van 25 tot en met 28 augustus is er het Jazzfestival Delft en bij SEP halen de Vrienden van 015 dat weekend onder meer Frans Duijts naar Delft. Ten slotte is er op zaterdag 3 september de Swim to Fight Cancer, die start en finisht bij de Hooikade en waarbij ter hoogte van de Oostpoort wordt gekeerd. Dit jaar is het voor het eerst ook mogelijk om te spinnen voor dit goede doel. Dit vindt plaats langs het parcours op het terras van LAGA en mensen die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden bij Koos van der Burg. Meer info over dit prachtige evenement is te vinden op https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-delft/

Alphons de Wit
Meer berichten
 
CustomHtml_1