Tijdens de pubquiz bij de barbecue van Ondernemersvereniging Buitenhof toonde Leo Quack zijn kennis en viel hij met zijn eveneens veel wetende teamgenoten in de prijzen. (foto: Koos Bommelé)
Tijdens de pubquiz bij de barbecue van Ondernemersvereniging Buitenhof toonde Leo Quack zijn kennis en viel hij met zijn eveneens veel wetende teamgenoten in de prijzen. (foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Algemeen

Wat is het toch heerlijk dat de coronamaatregelen ons niet meer thuis houden en zeker met het lekkere weer van de laatste tijd geniet ik er ontzettend van. Aan de andere kant maak ik me, op het moment dat je de oplopende besmettingscijfers weer voorbij hoort komen, ook wel enige zorgen.

Een evenement waar ik zelf nauw bij betrokken was, waren de walactiviteiten tijdens het Varend Corso. Gedurende de vrijdag was de publieke belangstelling misschien minder groot dan in andere jaren op de zondagmiddag, maar de walactiviteiten op Plein Delftzicht waren een groot succes. Ook voor ons was het goed regelen van het PIN-verkeer een uitdaging, dat is deze week wel duidelijk geworden tijdens De Amsterdamse Zomer van Nicolette van Dam en Bas Smit. Wel merkte ik ‘s nachts dat ik het niet meer zo gewend ben om in de horeca te werken: ik had toch wel wat last van kramp. Uiteindelijk was het een prachtig evenement dat door medewerking van buurtbewoners, bedrijven en de gemeente een groot succes werd.
Datzelfde geldt voor de Delftse Donderslag bij Heldere Hemel, waarbij Maartje en Kine optraden met mensen uit Voorhof en Buitenhof. Ik heb daar meer dan honderd culturen door elkaar gezien en de sfeer was heel goed en ontspannen.
Daar kunnen ze in de Tweede Kamer nog wat van leren. Het is toch te erg voor woorden dat ze daar meer bezig zijn met elkaar het leven zuur maken dan met het zoeken naar oplossingen voor het stikstofprobleem. Er zijn bedrijven bezig om producten te ontwikkelen om die uitstoot te beperken. Laat ze zich eerst daar eens in verdiepen voor ze met grote plannen komen die de agrarische sector nekken. Daarnaast snap ik best dat de boeren het zwaar hebben en van zich willen laten horen, maar de manier waarop ze dat nu doen, leidt vooral tot onbegrip en het afbrokkelen van sympathie. Degenen die hinder ondervinden van hun acties, zijn nu net de mensen die er niets aan kunnen veranderen en het zelf ook niet makkelijk hebben.
Positiever was ik over de opening van café If Then in het Van Leeuwenhoekkwartier. Het is een creatieve ontmoetings- en flexwerkplaats voor creatieve ondernemers. Het zag er geweldig uit, maar de presentatie was in het Engels en laat dat nu net de taal zijn die ik het best beheers...
Ook het KNAPSACK-festival op de grachten was een groot succes, waar velen afgelopen weekend van hebben genoten. Verder was de barbecue van de Ondernemersvereniging Buitenhof bij Onder Ons erg geslaagd. Chris Piguillet zorgde met een quiz voor een geweldige avond, waarbij ik in het winnende team zat.
Vorig weekend heb ik het startschot mogen geven voor het beachvoetvolleytoernooi bij Full Speed, waar we bij de Oude Jan mee zijn begonnen. Mooi om te zien wat die gasten allemaal met een bal kunnen en Tim Steenks en Richard Staakman waren er terechte winnaars. Verder zou het mooi zijn als André Hazes daarboven meekrijgt wat zijn muziek nog steeds voor veel mensen betekent. Heel Holland zingt Hazes in het congregatiegebouw was weer een daverend succes.
Dat gaat hopelijk ook voor Westerpop gelden. Hopelijk is er ook bij dit evenement weer lekker weer, want de line-up liegt er niet om, dus daar zal het niet aan liggen.