"Bij het boulderen gebruik je je hele lichaam. Ook je hoofd", aldus Sander ter Steege.

“Boulderen is de leukste sport die er bestaat”

Algemeen

DELFT – Bouldercentrum Delfts Bleau is sinds 1 juli weer open. De perfecte locatie voor een leuk uitje in de zomerperiode!

“We mogen weer”. Eigenaar Sander ter Steege is blij dat hij na 15 weken coronasluiting weer open mag zijn. De periode van de lockdown heeft hij samen met zijn mensen goed besteed: “Alles is extra schoongemaakt en opgeknapt.” Natuurlijk moet je bij een bezoek aan Delfts Bleau nog wel rekening houden met de coronamaatregelen. Zo moet je vooraf online reserveren en is het aantal bezoekers beperkt zodat het naleven van de anderhalvemetermaatregel voor iedereen eenvoudig is. “Voor de klimwanden zelf is dat geen probleem, want wij houden daar sowieso al tweeënhalve meter afstand aan”, aldus Sander. “Ruimte houden is in de sport ingebouwd.”

Passie
Sander is dolblij dat hij weer gasten mag ontvangen. Boulderen is voor hem namelijk een passie waar hij zijn werk van gemaakt heeft. “Het is de leukste sport die bestaat. Een uitdaging voor lichaam en geest. In je hoofd moet je de meest geschikte route voor jou uitpuzzelen. Dat kan voor jou een hele andere route zijn dan voor mij. En bij het klimmen gebruik je je hele lichaam.” Boulderen is dan ook een sport voor iedereen. Je kunt er al jong mee beginnen. Delfts Bleau heeft speciale boulders voor kinderen en je kunt er een heel leuk kinderfeestje boeken. “We organiseren zowel jeugdlessen als trainingen voor volwassenen.”

Iedereen welkom
Of je nu beginnend bent of gevorderd, iedereen kan terecht bij Delfts Bleau. “Wie bij ons binnenloopt krijgt altijd een uitgebreide uitleg over de faciliteiten en de veiligheidsregels. We vinden veiligheid heel belangrijk en zien daarom toe op naleving van de regels. Je kunt bij ons een introductiecursus volgen, of één van onze trainingen zoals Bleau Fit. Bij Delfts Bleau doe je door de tijd heen boulderervaring op. “Iedere week vervangen we de boulders van één van de tien klimniveaus”, legt Sander uit. “ Je bent dus nooit uitgeleerd en uitgeklommen.” En het feit dat het Nederlands Sport Klimteam Delfts Bleau heeft uitgekozen als trainingslocatie geeft wel aan dat je tot op hoog niveau door kunt. Iets te optimistisch geweest over wat je lijf (al) aankan?

Je kunt bij Delfts Bleau ook terecht voor een sportmassage en op maandagavond is er een gratis inloopspreekuur fysiotherapie, waar je vragen kunt stellen over klimgerelateerde pijntjes en/of blessures. Meer weten? Kijk op www.delftsbleau.nl. Reserveren kan op https://app.toplogger.nu.