Directie Mgr. Bekkersschool, wethouder en voorzitter van het College van Bestuur
Directie Mgr. Bekkersschool, wethouder en voorzitter van het College van Bestuur

Mgr. Bekkersschool ontvangt Vignet Gezonde School

Algemeen

DELFT - De Mgr. Bekkersschool in Delft heeft voor de eerste keer het Vignet Gezonde School behaald op het thema voeding. Daarom was het deze week feest op deze school. Donderdag overhandigde wethouder Hatte van der Woude het Vignet op het schoolplein aan de Frederik van Eedenlaan 12 in de wijk Voorhof.

Verder behaalde de Parkschool de afgelopen maanden voor drie gezondheidsthema’s opnieuw deelcertificaten van de Gezonde School. Namelijk voor voeding, bewegen en sport en welbevinden.
De Cornelis Musiusschool behaalde opnieuw het deelcertificaat voor het thema voeding en de Oostpoortschool behaalde opnieuw het deelcertificaat voor het thema relaties en seksualiteit.
Deze drie basisscholen mogen zich voor de komende drie jaar weer een Gezonde School noemen op het thema waarvoor zij een certificaat hebben behaald.

Gezondheid
Aandacht voor het welbevinden en de gezondheid van kinderen vinden alle scholen belangrijk. In Delft is de Mgr. Bekkersschool alweer de veertiende Gezonde School. Gemeente Delft is trots op dit resultaat omdat het werken volgens de Gezonde School-aanpak zich richt op kinderen, ouders, schoolpersoneel en de schoolomgeving. Het is hierbij belangrijk dat activiteiten rondom een thema niet eenmalig plaatsvinden maar structureel. De zienswijze of visie van de school over welbevinden en gezondheid zijn vastgelegd in schoolbeleid. Kinderen, ouders en leerkrachten denken hierover mee. Dat sluit ook aan bij het nieuwe gezondheidsbeleid van de gemeente, dat uitgaat van positieve gezondheid.

Het loont
Bij het werken aan Gezonde School, worden de scholen ondersteund door GGD Haaglanden. Werken aan gezondheid en welbevinden loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties en minder schooluitval.