Logo delftopzondag.nl
Verstopte hemelwaterafvoer zorgt voor overlast in de flat aan de Vulcanusweg
Verstopte hemelwaterafvoer zorgt voor overlast in de flat aan de Vulcanusweg (Foto: )

'De wateroverlast doet mij verdriet'

DELFT - Het lijkt vooralsnog de goede kant op te gaan met het coronavirus. Toch roept de overheid nog altijd op om drukke plekken te vermijden en zoveel mogelijk van het weer te genieten in eigen tuin of op balkon. Maar niet voor iedereen is dit mogelijk.

Een bewoner van de flat aan de Vulcanusweg is het beu. Al sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland houdt zij zich goed aan de maatregelen en verlaat zij haar huis alleen indien noodzakelijk. Hoewel zij veel van die uren op balkon zou willen spenderen, is dat volgens mevrouw niet mogelijk. "Het water loopt niet goed door, waardoor mijn balkon voortdurend blank staat. Of dat nu te maken heeft met regenval of met bepaalde bezigheden van de bovenburen weet ik niet, maar er is wat mis met de waterafvoer. Die situatie zie ik graag anders. Zo nu en dan loopt het water toch weg, maar ook dan kan ik niet bepaald genieten door al het vuil dat achterblijft. Het lijkt een klein probleem, maar de situatie houdt nu al zo lang aan dat het mij echt verdriet doet." Mevrouw geeft aan dat medewerkers van Zegwaard al meerdere malen bij haar zijn geweest, maar het grote probleem niet blijvend voor haar kunnen oplossen. "Het lijkt erop dat Woonbron hier geen toestemming voor geeft. Daar neem ik niet langer genoegen mee. Ik wil absoluut niet vervelend zijn, maar ik wil gewoon graag dat dit wordt opgelost zodat ik op mijn oude dag van mijn balkonnetje kan genieten. Dat is alles wat ik nog heb."

Plannen
Een woordvoerder van Woonbron laat weten in mei een reparatieverzoek binnen te hebben gekregen. "We hebben Zegwaard ingeschakeld de klacht van water op de balkons op te lossen. Zegwaard heeft op 28 mei allerlei objecten uit de hemelwaterafvoer gehaald." Dat bleek later nog niet afdoende. Daarom is op 17 juni Zegwaard opnieuw ingeschakeld. "Er bleek op een andere plek een verstopping. Die is verholpen. Meteen is de grondleiding bekeken. Die blijkt vervuild. Op 19 juni is de opzichter bij de bewoner thuis geweest. Ze gaf aan dat het balkon lang nat blijft. De opzichter heeft het ongeschikte tapijt weggehaald en emmers water op het balkon gegooid om te zien of er plasvorming optreedt. Dit bleek minimaal." De woordvoerder geeft aan dat het afschot van het balkon beter zou kunnen. We waren al van plan dit jaar de balkonvloeren te egaliseren. Dit is uitgesteld naar volgend jaar. De Vereniging van Eigenaars, waar deze woning deel van uitmaakt, heeft besloten dit te combineren met het plaatsen van dubbel glas om de overlast voor bewoners te beperken. In ieder geval wordt binnenkort de grondleiding gereinigd zodat de doorvoer daar beter gaat."

Meer berichten