Stichting BuytenDelft heeft een klompenactie opgezet voor bedrijven
Stichting BuytenDelft heeft een klompenactie opgezet voor bedrijven

BuytenDelft bedankt bezoekers

Algemeen

DELFT - Drie weken geleden is Stichting BuytenDelft een actie gestart om de dieren van de Stadsboerderij te kunnen voeren, te klussen en de vaste lasten door te betalen. Nu de regels voor basisschool kinderen versoepelt worden denkt ook de Stadsboerderij weer aan een voorzichtige herstart.

Stichting BuytenDelft heeft inmiddels ook een actie opgezet voor bedrijven. Er kunnen klompen bedrukt worden met eigen bedrijfslogo voor 250,- per stuk aangeschaft worden. Een eigen ‘Klomp of Fame’ dus op de pas geverfde zwarte geitenstal. "Wij hopen dat deze actie een groot succes wordt. Dan zetten wij ons beste klompje voor om deze plek te behouden en te ontwikkelen. Zo geven we, met elkaar, respect voor dieren en de natuur door aan een volgende generatie", aldus het bestuur van de Stichting.

Heropening
"We staan te springen om weer open te gaan! Dat zal wel een aangepaste setting worden. We gaan nu vooral kijken naar wat wél kan om een recreatieve en educatieve behoefte in te vullen die groot is en waarvoor wij ons maatschappelijk gezien, verantwoordelijk voelen", zo geeft Pim Meijkamp, bestuurslid aan. "Er zijn al landelijke conceptprotocollen in de maak voor kinderboerderijen. We zoeken samenwerking met de Gemeente Delft. We willen graag weten hoe zij aankijken tegen een heropening op 11 mei. Wij doen qua ruimte niet onder voor een sportclub of speelplein. Wij beseffen wel dat dit extra inspanning van ons vergt en dat vragen we ook van de gemeente. Die moet wel achter ons blijven staan", besluit Meijkamp. "Maar áls we open gaan, dan zijn wij er helemaal klaar voor", zo valt Rina van der Stok, bestuurslid bij. Nu is het wel heel stil zonder onze gasten. Jammer is het dat zij niet kunnen genieten van de kleine lammetjes, de kuikentjes, de ritjes op de pony’s en alle andere leuke dingen om te zien en te doen bij ons."