De Lovebells gaan in mei langs verzorgingstehuizen om op te treden (foto: Lovebells)
De Lovebells gaan in mei langs verzorgingstehuizen om op te treden (foto: Lovebells)

De Lovebells voor verzorgingstehuizen

Algemeen

DELFT - Verzorgingstehuizen hebben het moeilijk in deze tijden van corona. Om zowel bewoners als medewerkers een hart onder de riem te steken, hebben vier muzikanten een bijzonder idee dat zij al snel gaan uitvoeren.

Door Svjetlana Zivkovic

Ruben van der Kleij (26), trompettist van de groep, vormt samen met saxofoniste Fenna Volmer (23), trompettist Max Groenen (25) en saxofoniste (en klarinettiste) Monique Horlings (27) de muziekgroep 'De Lovebells'. "Wij zijn vier enthousiast conservatorium geschoolde muzikanten", vertelt Ruben. "Toen de coronacrisis uitbrak, kwamen wij als beroepsmuzikanten zonder werk te zitten. Tientallen optredens waar we lange tijd voor hadden gerepeteerd werden gecanceld. Ook realiseerden we dat veel ouderen in een sociaal isolement terecht kwamen en dat verzorgers extra onder druk komen te staan, bijvoorbeeld door de extra zorg aan bewoners die getroffen zijn door het virus. Zonder een moment van twijfel zijn we direct verzorgingstehuizen gaan mailen om te vragen of ze geïnteresseerd zouden zijn in een gratis optreden van ons."

Concert
"De bedoeling is dat we ouderen en verzorgers gaan opvrolijken met een mini concert van zo’n twintig minuten per locatie. We hebben een speciaal repetoire uitgewerkt met oud Hollandse liedjes. Uiteraard gebeurt dit alles op gepaste afstand! We hopen minstens zo’n twintig verzorgingstehuizen af te gaan. Contact met de verzorgingstehuizen is er, want het zou natuurlijk zonde zijn als we net op een moment komen dat mensen aan het eten of slapen zijn en we willen er wel zeker van zijn dat ons bezoek gewenst is. Ook kunnen we hierdoor een logische route langs de tehuizen uitstippelen, zodat we zoveel mogelijk tehuizen aan kunnen doen. Niet alleen in Delft, maar ook in Den Haag, Rotterdam en Leiden.Vanaf 7 mei gaan we iedere donderdag zoveel mogelijk tehuizen af. We hebben al meer dan vijftien optredens weten vast te leggen. Wanneer de optredens een succes blijken te zijn, zullen we ook in juni nog meer eenzame ouderen bezoeken!"

Steentje bijdragen
Jij kunt De Lovebells helpen! "Als mensen een donatie willen doen aan ons ensemble om ook ons door de coronacrisis te helpen, dan waarderen we dat natuurlijk enorm!", vertelt Ruben. Ga hiervoor naar www.voordekunst.nl/projecten of mail naar delovebells@gmail.com. "Daar mogen uiteraard ook ideeën en suggesties naartoe waar De Lovebells nog meer terecht zouden kunnen voor een mooi en gezellig optreden!", aldus Ruben van der Kleij van De Lovebells.