Een artist impression van wat we tijdens het Marktspektakel kunnen verwachten
Een artist impression van wat we tijdens het Marktspektakel kunnen verwachten

Mooi Weer Spelen gaat het anders doen!

Algemeen

DELFT - De 32e editie van het straattheaterfestival Mooi Weer Spelen, dat elk jaar aan het begin van de zomer plaatsvindt, wordt radicaal anders. Het gratis straatkunstprogramma verhuist naar het Poptapark en maakt daarmee plaats voor een groot betaald spektakel op de Markt.

Het straattheaterprogramma zoals we dat gewend zijn, verhuist naar het park van de multiculturele buurt Poptahof en zal vooral op zondagmiddag 21 juni plaatsvinden. "Dit zorgt voor een compleet andere beleving", aldus festivalleider Frank Koenen. "Het buitentheater in het park brengt een ander gevoel met zich mee dan de stedelijke omgeving van de binnenstad. Daardoor krijgen we ook de kans om een ander publiek aan te spreken. Mensen die traditioneel niet naar het festival in de stad gaan, maar erbij worden betrokken door het in de woonwijk te doen. Delft is meer dan alleen de binnenstad, wat we met deze zet benadrukken." Frank ziet zijn 'Mooi Weer Spelen at the Park' voor zich als een evenement waar culturen samenkomen. "We willen de bewoners van Poptahof vragen om met gerechten uit de eigen cultuur op het festival te gaan staan. Zo wordt het een combinatie van straattheater en een internationale foodmarket. De Antilliaanse gemeenschap doet al mee." Niet alleen op zondag staat Poptahof bol van creativiteit, maar ook op vrijdag- en zaterdagavond voorafgaand aan Mooi Weer Spelen at the Park. "Dat gebeurt door de urban dans- en videovoorstelling 'L'ivresse d'une approche' van het Franse gezelschap Au Delà Du Bleu. Een danser, muzikant en graffiti-artist zorgen voor een bloedmooie locatietheatervoorstelling in het donker."

Marktspektakel
Als het allemaal gaat lukken, wordt het traditionele Marktspektakel voor het eerst een betaalde voorstelling van eigen makelij. "We maken een fantastisch theaterspektakel op de zaterdagavond, samen met de Delftse Pink Floyd tributeband Pink Project en regisseur Jacqueline Sterk. Pink Project bood afgelopen jaar zelf zijn 25th Anniversary Show aan. Twintig jaar eerder verzorgde de toen nog jonge tributeband een legendarisch optreden op de Mooi Weer Spelen. De tijd was rijp voor een nieuwe samenwerking. Zo kwam alles aan het rollen en hebben wij nu deze prachtige voorstelling op papier gezet." Op de Markt komen meerdere podia te midden van een gigantisch terras van 2200 zitplaatsen. Met licht, projecties, mobiele acts en geluid van gevel tot gevel zit je ook op de bestaande terrassen middenin de show. Op vrijdagavond is er een try-out.

Mother Earth
Het theaterspektakel wordt 'Mother Earth', gebaseerd op de muziek en maatschappijkritische teksten van Pink Floyd. "Het wordt een climate change awareness show, dus heel actueel. De maatschappijkritische teksten van Pink Floyd lenen zich daar uitstekend voor. Het wordt een drie uur durende performance waarin we enkele personages volgen met muziek van Pink Floyd als leidraad. De Markt wordt omgetoverd tot een theatrale wereld, waar de werkelijkheid is uitvergroot. Het wordt een voorstelling vol herkenning, maar toch ook heel vervreemdend. Schaduwen jagen langs de muren en acrobaten vliegen om je oren. 'Mother Earth' geeft het publiek een onvergetelijke avond vol klassiekers in een hedendaagse context, waarin de thema's van toen actueler dan ooit zijn."

Tickets
Je kunt al kaarten reserveren op www.mooiweerspelen.nl. Tijdens deze voorintekening kosten staanplaatsen 30 euro en zitplaatsen 35 euro. De kaartverkoop start officieel zodra de toestemmingen binnen zijn.