Logo delftopzondag.nl
In de documentaire Voorspel worden tweedeklassers gevolgd tijdens de lessen seksuele voorlichting
In de documentaire Voorspel worden tweedeklassers gevolgd tijdens de lessen seksuele voorlichting (Foto: )

The Best of IDFA on Tour bij Filmhuis Lumen

DELFT - Op zaterdag 18 januari vertoont Filmhuis Lumen vier prijswinnende films die door de jury's van IDFA 2019 zijn bekroond óf bijzonder in de smaak vielen bij het publiek.

Het is een middagvullend programma, zodat je helemaal in de filmfestivalsfeer komt. Ben je verhinderd? Op zaterdagen 8 februari en 7 maart vertonen wij de films nogmaals.

Prijswinnende films
De vier prijswinnende films zijn In a Whisper - winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary, Sunless Shadows - winnaar van de IDFA Award for Best Directing, Voorspel - speciale juryvermelding binnen de IDFA Competition for Kids & Docs en Collective - één van de absolute publieksfavorieten van IDFA 2019.

In a whisper
De Cubaanse vriendinnen Patricia en Heidi verliezen elkaar uit het oog wanneer ze allebei naar Europa vertrekken. Jaren later sturen ze elkaar videobrieven.

Sunless Shadows
Een beeld van het leven in een Iraanse jeugdgevangenis, waar een groep minderjarige meisjes hun straf uitzit voor de moord op een familielid.

Voorspel
In deze ontwapenende documentaire worden tweedeklassers gevolgd tijdens seksuele voorlichting. Hun gezichten gloeien van gêne, maar wat gaat er in hun hoofd om?

Collective
In deze politieke thriller onderzoekt filmmaker Alexander Nanau de gevolgen van een verschrikkelijke brand in nachtclub Colectiv in Boekarest. Hij onthult stukje bij beetje de diepgaande corruptie waar zijn land onder te lijden heeft.

Filmhuis Lumen Delft
Doelenplein 5
www.filmhuis-lumen.nl

Meer berichten