Het werk van Carolien Reef, gemaakt van float-glas
Het werk van Carolien Reef, gemaakt van float-glas

Nieuwe Artists in the Spotlight bij Kunstsuper

Algemeen

DELFT - Carolien Reef en Paul Bartels staan van 19 januari tot en met 11 maart met hun werk in 'the Spotlight' bij Kunstsuper Delft aan het Agathaplein.

Carolien Reef:
"Inmiddels houd ik mij alweer 10 jaar bezig met glas-fusen. Dit is een techniek waarbij meerdere laagjes glas in een oven met elkaar versmolten worden. Het beheersen van het stookproces en de kennis van materiaaleigenschappen zijn belangrijk. De tijd, temperatuur en zwaartekracht bepalen de mate van versmelting. Het is altijd spannend om de oven te mogen openen en te zien wat het resultaat is.
De gebouwen en beesten zijn gemaakt van float-glas. De sieraden en raamhangers zijn gemaakt van bulls eye glas en dichroïsch glas. De sieraden zijn echte eyecatchers als je ze draagt, want met het bewegen krijg je telkens een andere lichtinval, wat de aandacht van mensen trekt."
Paul Bartels:
"Voor mijn 50e schilderde ik voornamelijk aquarellen en tekeningen. Op mijn 50e had ik mijn eerste expositie van kinderlijk gestileerde schilderijen in Royal Delft, waar ik werkzaam was. Tot voor kort was dit werk ook in de Kunstsuper te zien.
In de Kunstsuper ga ik mijn oude liefde exposeren: aquarellen en tekeningen. Ik heb nu alleen een aantal technieken samengevoegd: aquarel, kleurpotlood en grafiet potlood. Ik heb een thema gekozen: 'vergankelijk'. Een deel van het werk hangt in de Kunstsuper."

Opening
Op zondag 19 januari om 15.30 uur wordt de expositie officieel geopend met een praatje, een hapje en een drankje. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. De toegang is gratis, dus loop gerust binnen!

Kunstsuper Delft
Sint Agathaplein 4
2611 HR Delft