De (inmiddels overleden) zwarte kat van Corine struinde ook geregeld door de bomen van Midden-Delfland
De (inmiddels overleden) zwarte kat van Corine struinde ook geregeld door de bomen van Midden-Delfland

Ondertussen in Midden-Delfland

Algemeen

DEN HOORN – Alarmerende berichten in de krant, ook lokaal valt er genoeg te waarschuwen.

Door Corine van Zanten

"Huiskat aan lijn houden", kopte vorige week een artikeltje in een krant. "Vóór u uw gordijnen dichtdoet, kijkt u dan eerst of u buiten een verdachte situatie ziet", waarschuwde Buurtpreventie, "zéker met de feestdagen." Andere berichten die mij onder ogen kwamen: "Ondanks enkelband weet boef toch te ontsnappen" en "Brandweer rukt niet meer uit om kat in boom." Al die berichten bij elkaar opgeteld, doe je er in welke wijk dan ook goed aan, om je poes in de decembermaand niet mee te laten snoepen. Ozosnel, het nieuwe paard van Sinterklaas, is het dak nog niet af, of Rudolph komt eraan gevlogen. En wie speelt er voor reddende engel als zelfs de kat van de buren verdenkingen op zich laadt? Zich te vadsig gevreten heeft om die boom ook weer uit te kunnen klimmen?

Zonnig terrasje
Maar beter wat ontspanning zoeken in eigen dorp. Halloween heeft ons al genoeg opgejaagd met z'n gespook.
En waar kun je beter neerstrijken dan op een zonnig terrasje in één van de winkelstraatjes die Midden-Delfland rijk is: cappuccino, zelfgebakken pepernotentaartje met slagroom erbij. Een kennisje schuift spontaan aan, even bijpraten… Een zwart katje strijkt in het voorbijgaan zijn snor glad aan één van onze benen. Bietst om een likkie slagroom. We noemen 'm Jack. Black Jack. Zomaar. Waarschijnlijk door de naam van waar we zijn neergestreken: Andrea's Tafel. Die we ter plekke omdopen tot Black Jack Table. "Alles naar wens?" vraagt de gastvrouw vanuit de deuropening. Hoe de kat heet, willen we weten. Oh – weet ze niet… loopt elke dag langs, op weg naar zijn huis van buren verderop. Gezellig hoor, zolang het beest niet op tafel springt.

Kerstmarktcruise
"Voor het tweede jaar op rij geen herfststorm", hoorde ik via Radio West zeggen. We kunnen die last minute voor een kerstmarktcruise laten varen en pakken gewoon nog een keer dat ene terrasje in eigen regio. Nogmaals zon, zelf een kruidje plukken voor in de thee. Voor een eerlijk cadeau hoeven we het dak niet op, binnen is veel te doen met kralen. Maar ook merken als MooiVilt of SjaalMetVerhaal presenteren zich als goed-doel-geschenk. Een keramieken engel van Verheul geeft bijzonder mooi weg. Wij blijven echter nog even naherfsten op het zitje voor de winkel. Van de weeromstuit komt de buurkater langs. Dit keer loopt zijn baasje er achteraan. Gauw nemen we onze kans waar en vragen hem hoe die kat heet. "Jack", is het antwoord. Hoe bestaat het?! Maar Andrea besluit haar winkel niet te hernoemen. Dat van die zwarte kater kan altijd nog later.