Logo delftopzondag.nl
Ellen Suiker werd door Sint en Piet verrast met haar 'eigen zaal' (Foto: Koos Bommelé)
Ellen Suiker werd door Sint en Piet verrast met haar 'eigen zaal' (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Ellen krijgt 'eigen zaal' naar zich vernoemd

DELFT - Wat een verrassing voor Ellen Suiker! Zij, ruim 41 jaar als vakleerkracht bewegingsonderwijs verbonden aan de Maurice Maeterlinckschool (MMS) , kreeg deze week een heuse eigen gymzaal naar zich vernoemd.

"Ja, dat was wel even schrikken. Op een leuke manier. Ik wist van niets. Tot ik ineens op speciale en passende wijze door Sint werd toegesproken in de gymzaal van onze school in het revalidatiecentrum. De dichtende Sint moet haast wel een 'hulpvariant' zijn geweest, want hij leek in zijn doen en laten verdacht veel op een collega, waar ik een dag tevoren nog mee samengewerkt had, hahaha."

Roeping
Ellen (63) maakte ooit drie dagen per week per week vol, tegenwoordig 'keutelt' ze nog een ochtend per week met haar schatten. "En ik wil nog wel even doorkeutelen. Ik noem nog geen stopdatum, het is nog veel te leuk om te doen. De kinderen, de uitdaging om met deze kinderen te werken en het hele leuke team. Werken in het speciaal onderwijs is een roeping gebleken voor mij. Ik weet nog wel dat ik tijdens mijn studie aan de sportacademie kon balen van de stages in bijvoorbeeld de Schilderswijk in Den Haag. Toen ik afgestudeerd was, attendeerde mijn moeder me op deze vacature. Dat bleek een schot in de roos. Hier heerst een hele andere dynamiek en dat vereist een andere benadering. We werken op de MMS met leerlingen die een lichamelijke of meervoudige beperking hebben en langdurig zieke leerlingen. Kinderen die minder goed kunnen lopen, in een rolstoel zitten of zich met een looprek voortbewegen. Die moet je bijna 1 op 1 begeleiden, met hulp van vrijwilligers, klasse- en of sportassistenten. De uitdaging bestaat eruit dat ze ons gaan vertrouwen, zodat ze stapje voor stapje vooruitgaan. Na de directeur, de conciërge en een revalidatiearts ben ik de 4e persoon die iets naar zich vernoemd krijgt, daar ben ik trots op."

Meer berichten