Logo delftopzondag.nl
Leerlingen van de Parkschool helpen bij het poten van tulpenbollen op het Poptahofveld
Leerlingen van de Parkschool helpen bij het poten van tulpenbollen op het Poptahofveld (Foto: )

Scholieren helpen tulpenvelden aanleggen

DELFT - Stichting DelftBloeit zorgde de afgelopen twee jaar voor bloemenvelden bij station Delft. Dat veld is niet meer beschikbaar, dus zocht men verderop in Delft. Dit jaar vonden ze twee velden, waar deze week 150.000 tulpenbollen (14 verschillende soorten!) de grond in gaan.

Het ene veld ligt tussen de Papsouwselaan, Industriestraat en Nijverheidsstraat en wordt beschikbaar gesteld door Nieuw Delft; het andere ligt 600 meter verderop, op de hoek van de Martinus Nijhofflaan en de Voorhofdreef en wordt mede mogelijk gemaakt door Vorm Bouw BV en Van der Vorm Vastgoed. Een flink deel van de bollen is machinaal geplant. De graszoden worden opgelicht en de bollen eronder 'verstopt'. De grasmat gaat vervolgens terug op zijn plek en je ziet er niks meer van. Tot de eerste tulpen in april hun kopjes boven het gras uitsteken!
Zoals ieder jaar poten leerlingen van diverse basisscholen ook bollen met de hand, vooral in de moeilijk bereikbare randen en hoekjes van de velden. Dit jaar helpen ruim 200 kinderen van de Parkschool, OBS de Horizon, de Eglantier en Monseigneur Bekkersschool. Met de handen in de aarde, ontdekken hoe een bol eruit ziet, en daarna uitkijken naar de bloeitijd! Een leuke en leerzame les. Duurzaamheidscentrum De Papaver stelt de materialen beschikbaar die nodig zijn voor het handmatig planten. Verder hebben leerlingen van de afdeling Groen van het Grotius College Praktijkschool geholpen met het voorbereiden van de velden. Zo zorgen we met elkaar voor een prachtig resultaat! Stichting DelftBloeit doet haar best om zoveel duurzaam mogelijk te werk te gaan. Dit jaar hebben 35% van de bollen het milieucertificaat PlanetProof, het streven is dit percentage ieder jaar te verhogen. De gekozen plantmethode zorgt voor een grotere biodiversiteit dan wanneer het bestaande groen volledig zou worden verwijderd. De laatste schoolklassen komen nog bollen poten en de paden moeten nog worden aangelegd, daarna is het wachten tot de natuur haar werk heeft gedaan.

Meer berichten