<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De Plusklas van de Delftse Daltonschool met juf Khadija (achterste rij rechts) en begeleidster/ouder Petra (oranje jas links achteraan)
De Plusklas van de Delftse Daltonschool met juf Khadija (achterste rij rechts) en begeleidster/ouder Petra (oranje jas links achteraan) (Foto: )

Plusklas Delftse Daltonschool bezoekt redactie

DELFT - De Plusklas van de Delftse Daltonschool bracht deze week, in het kader van het project media, een bezoekje aan de redactie van Delft op Zondag. Een kijkje achter de schermen om inspiratie op te doen.

Door Ruud Stift

Juf Khadija: "In de Plusklas van de Delftse Daltonschool zijn wij vorig jaar gestart met dit project. De leerlingen hebben zelf een redactie gevormd en de eerste editie van de Plusklaskrant en een plusklas-blog uitgebracht. Dit jaar borduren we hier op voort. De twaalf leerlingen in de groep vormen een redactie met als doel de tweede editie uit te brengen, dit keer zonder blog."

Dalton-principes
De Delftse Daltonschool aan de Van Rijslaan 8 werkt vanuit de Dalton-principes: vrijheid/verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerking, effectiviteit en reflectie. In de Plusklas zitten leerlingen van groep 4 t/m 8 die aanvullend op het reguliere onderwijsaanbod verdieping en verrijking nodig hebben. Dit wordt in deze klas door onderzoek te doen naar verschillende thema's: archeologie, filosofie, schaken, redactiewerk, talentontwikkeling en smartgames.
Redactievergadering
Voor het project media wordt om de twee weken officieel een redactievergadering belegd van een half uur. In mei/juni 2020 moet de tweede editie van de Plusklaskrant klaar zijn. Deze verschijnt in een oplage van 120 stuks en wordt door de redactieleden zelf verspreid onder alle leerlingen en leerkrachten van de Delftse Daltonschool."

De leerlingen van de Plusklas: Vera, Salma, Helena, Lotus,Tobias, Karlijne, Kiki, Benjamin, Tea, Rens, Christian en Arthur stelden vragen en kregen een rondleiding. Als dank kregen de redactieleden een heerlijke Tony Chocolonely-reep. Smikkelen!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>