Logo delftopzondag.nl
De Keramieken Kaart van Delft nadert haar voltooiing
De Keramieken Kaart van Delft nadert haar voltooiing (Foto: )

De Keramieken Kaart van Delft, verder met lijm en voegmiddel

DELFT - De afgelopen maanden heeft u iedere week in de Delft op Zondag over de Keramieken Kaart van Delft kunnen lezen. Over de mensen achter dit unieke project. Over hun ervaringen. Over wat dit project voor iedereen die eraan deelneemt betekent.

Door Oriana van der Sande

Voor de één is dit een mooi kunstwerk, voor een ander een brug tussen verleden en heden. Maar wat de Keramieken Kaart voor iedereen betekent is sowieso gezelligheid, bevlogenheid en verbinding.

Laatste workshops
Met verbinden gaan we de komende weken nog even door. Maar dan ook letterlijk. Wij ploeteren verder met lijm en voegmiddel. Alle keramieken huisjes en muziekstukjes, alle straatjes en hofjes en kanalen en boompjes moeten nu stuk voor stuk gevoegd worden. De verschillende delen van de Keramieken Kaart worden vervolgens op waterbestendige borden bevestigd en aan elkaar gelijmd. Wil je ook een keer de gezelligheid van de workshops meemaken en je steentje aan het project bijdragen? Je kan iedere maandag- en woensdagavond van 19.30 uur tot 22.00uur en iedere dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur meedoen aan de Staalweg 1 in Delft.

Onthulling
De werkzaamheden verlopen gestaag. De kaart nadert stukje bij beetje haar voltooiing. Er is echter nog veel en voorzichtig werk aan de winkel. Binnenkort is iedereen bovendien ook gezellig bezig met kerstboom versieren, warme glühwein, schaatsen en vuurwerk aansteken. Daarom kunnen we nu voorzichtig gaan aankondigen dat de installatie van de kaart begin 2020 gaat plaatsvinden. Wij gaan de onthulling groots voorbereiden, en daarom hebben we veel om naar uit te kijken na de drukke en gezellige dagen van de kerstvakantie.

Meer berichten