Karin van Ringen van DOK Voorhof tipt twee prijswinnende boeken!
Karin van Ringen van DOK Voorhof tipt twee prijswinnende boeken!

Jeugdboekentips van Karin

Algemeen

DELFT - Karin van DOK Voorhof vindt dat de Gouden Griffel- en Penseelwinnaar niet mag ontbreken als tip. Vorige week, aan de vooravond van de Kinderboekenweek, zijn alle prijswinnaars bekend gemaakt.

-Zeb! door Gideon Samson, winnaar van de Gouden Griffel:
Wat een geestig, hilarisch, ongeloofwaardig en absurdistisch boek van Gouden Griffel-winnaar Gideon Samson. Een schoolklas, een zebra en elf absurde verhalen die op bijzondere wijze samenkomen. Elf kinderen uit de klas van juf Cato vertellen hun verhaal: op de vierde woensdag van oktober werd het huilen afgeschaft, er komt een nieuwe leerling in de klas, een zebra, en 2+2 = echt 5, als je het maar gelooft. Voor kinderen vanaf 10 jaar zelf goed te lezen, maar ook zeker leuk om voor te lezen aan jongere kinderen! Mooie illustraties die het verdienen om er extra aandacht aan te besteden. Gideon Samson heeft nog geen omvangrijk oeuvre, maar behoort inmiddels tot de beste schrijvers in de Nederlandse jeugdliteratuur.

-Mijn Wonderlijke Oom door Yvonne Jagtenberg, winnaar van de Gouden Penseel:
Bekroond prentenboek voor zijn prachtige, grappige, aansprekende illustraties. De kleine Gerard woont samen met zijn teckel Dali in de grote stad. Van zijn ouders mag Gerard nooit wilde spelletjes doen, kattenkwaad wordt niet gewaardeerd. Als zijn wonderlijke oom af en toe op Gerard past wordt er wél kattenkwaad uitgehaald! Er rest er één vraag: wie past er nu eigenlijk op wie? Een ode aan de Franse filmmaker Jacques Tati en zijn film Mon Oncle. Yvonne Jagtenberg werd vroeger door haar vader (een groot Tati liefhebber) altijd meegenomen naar de films over monsieur Hulot en werd fan! Een boek over ongewoon kijken naar gewone dingen met mooie, sprekende illustraties!
N.B.: Ook alle andere Griffelwinnaars zijn natuurlijk bij DOK te leen!