<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Kamerkoor Delft Blue brengt een ode aan verschillende ' gouden eeuwen'
Kamerkoor Delft Blue brengt een ode aan verschillende ' gouden eeuwen' (Foto: )

Muziek als kompas door drie Gouden Eeuwen

DELFT - Op zaterdag 9 november 2019 voert Kamerkoor Delft Blue een 'Gouden Eeuwen' programma uit in cultureel centrum X bij de Technische Universiteit Delft.

Met het concert 'Beyond the Golden Ages' sluit het kamerkoor aan op het landelijke themajaar 'de Gouden Eeuw' dat ook in Delft volop wordt gevierd met culturele activiteiten.

Muziek uit bloeitijden
Het Delftse kamerkoor zingt Nederlandse topwerken met een gouden randje uit de 17e eeuw. Daarnaast brengt Delft Blue het Gouden Eeuw thema naar andere geografische gebieden bij vergelijkbare economische bloeiperioden: Engeland (19e eeuw) en Scandinavië (20e eeuw).
Op het programma staan populaire volksliederen, liederen waarin de natuur en de liefde worden bezongen en kerkmuziek. De werken zijn afkomstig van diverse componisten, variërend van Sweelinck en Hollanders tot Elgar, Holst, Wikander en Mäntyjärvi. Het programma heeft een Delfts tintje met een psalm van Cornelis Boscoop, tot 1573 in Delft organist van de Oude Kerk.

Hofdans
Tijdens het concert kunt u genieten van intermezzo's met dansmuziek uit de 16e eeuw.
Hofmuziek en -dans was in de Gouden Eeuw populair aan Europese hoven. Zo mogelijk treden ook Delftse amateurdansers op in het programma. De instrumentale bijdragen van een fluitensemble uit Delft staan onder leiding van Stieneke Kamp.

Hoge kwaliteit
Kamerkoor Delft Blue is een bekend gezelschap in de Delftse muziekwereld. Het koor, onder leiding van dirigent Peter van der Leeuw, verrast publiek al bijna dertig jaar met bijzondere klassieke concerten van hoge kwaliteit. Tweemaal per jaar is er een nieuw programma.
Afgelopen voorjaar zong Delft Blue de Via Crucis van Liszt in de Oude Kerk.

Algemene informatie
Kamerkoor Delft Blue o.l.v. dirigent Peter van der Leeuw: 'Beyond the Golden Ages'.
Locatie: X TU Delft - Freetown Theatre Hall, Mekelweg 8-10, Delft.
Aanvang: 15.00 uur.
In de voorverkoop kosten de entreekaarten 12 euro.
Toegangskaarten à 14 euro inclusief consumptie zijn te reserveren via www.kamerkoordelftblue.nl
CJP- en Delftpashouders en kinderen tot 18 jaar betalen 6 euro.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Delft en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>