De grote opslagcapaciteit van zomer- en winterbanden bijIdenburg Car Solutions.
De grote opslagcapaciteit van zomer- en winterbanden bijIdenburg Car Solutions.

Winterbanden in heus Elfstedentocht-weer

Algemeen

DELFT - We gaan een strenge winter tegemoet. Zo hebben de medewerkers van Idenburg Car Solutions zich laten informeren door onder anderen weerman Piet Paulusma.

"Die heeft het er over, dat het zelfs zo'n strenge winter wordt, dat er mogelijk weer een Elfstedentocht in zit", zegt Martin Idenburg. Bij een strenge winter, denk je mogelijk meteen aan rijden onder winterse omstandigheden. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. "Bij winterbanden moet je je niet blindstaren op omstandigheden met sneeuw", zegt Idenburg. "Het kan ook glad zijn door regen, nat geworden en opgehoopte bladeren op het wegdek. Winterbanden onder de auto zijn al heel effectief als de temperatuur onder de 7 graden komt. Met winterbanden heb je namelijk een kortere remweg en het bochtenwerk doe je met deze banden veel stabieler."

Gratis montage / opslag
Nu de R weer in de maand is, gaan mensen weer aan hun winterbanden denken. Wie bij Idenburg Car Solutions een set winterbanden koopt, die is verzekerd van gratis montage en een jaar lang gratis opslag van de zomer- of winterbanden. "Dat is dus inclusief twee keer wisselen", aldus Idenburg. "Heeft u elders al een offerte voor winterbanden opgevraagd? Breng deze maar mee, dan gaan wij met u bekijken hoe we u voor de beste prijs van de door u gewenste winterbanden kunnen voorzien", nodigt hij de autobestuurders in Delft uit. Het weer is dus al omgeslagen. Met als gevolg een nat wegdek, bladeren op de weg, waardoor je al snel met je auto in een slip raakt. Bij Idenburg Car Solutions zijn de bandenspecialisten dan ook al volop bezig met het wisselen van zomer- naar winterbanden. Onderzoek van de Oostenrijkse ANWB, de OAMTC, heeft opnieuw uitgewezen, dat rijden met zomerbanden onder winterse omstandigheden gevaarlijk is. Een nieuwe zomerband met een gemiddelde profieldiepte van 7,5 millimeter heeft, vergeleken met een winterband waar nog 4 millimeter profiel op zit, nog altijd 50 procent minder grip op de besneeuwde weg. "Winterbanden zorgen voor meer grip", legt bandenspecialist Ron Lucas uit. "Met een winterband heb je namelijk een kortere remweg. Het moment van overschakelen van zomerbanden naar winterbanden ligt op de temperatuur van 7 graden Celsius. Onder die temperatuur wordt een zomerband namelijk veel harder, waardoor die sneller gaat slippen op een nat wegdek. Een winterband wordt onder die temperatuurgrens juist zachter, wat voor meer grip zorgt en dus een kortere remweg." De bandenspecialist van Idenburg Car Solutions wil nog wel wat misverstanden over winterbanden uit de wereld helpen. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat het voldoende is over ABS en ESP te beschikken. "Zelfs de modernste en beste uitrusting laat het afweten wanneer de banden niet aan de situatie op de weg aangepast zijn", vertelt hij. "Winterbanden zijn ook helemaal niet duur, zoals sommige mensen denken. De prijzen lopen ongeveer gelijk met die van zomerbanden. Dat winterbanden er niet aantrekkelijk uit zouden zien is ook onzin. De nieuwe generatie winterbanden kan probleemloos op aluminium velgen gemonteerd worden, en ook het profiel mag gezien worden.

Idenburg Car Solutions
Schieweg 81
2627 AT Delft
(015) 257 16 70
www.idenburgcarsolutions.nl