<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
V.l.n.r.: Leo Quack, wethouder Bas Vollebregt, Marcel van Roosmalen en Roelof de Vries (Foto: Koos Bommelé)
V.l.n.r.: Leo Quack, wethouder Bas Vollebregt, Marcel van Roosmalen en Roelof de Vries (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Bij nacht en ontij met Leo Quack

DELFT - Er was weer van alles te beleven in de stad. We zijn met de oude horecalieden en hun vrouwen op pad geweest. Eerst gingen we bij Du Midi jeu-de-boulen. Ouderdom komt met gebreken, want voor sommigen was een caddy geen overbodige luxe geweest. Het oprapen van de bal nam zoveel tijd in beslag, dat de wedstrijd al bijna voorbij was. Ook bij ons andere uitje zag je dat we niet meer de jongste zijn. Met wandelstokken, rollators en scootmobiels maakten we de binnenstad van Den Bosch onveilig. Bovendien ben ik voor het eerst in mijn tweeënzeventig jaar in de Beekse Bergen geweest. Een aanrader.

Gist
Datzelfde geldt voor de tentoonstelling 150 jaar Gist, in het voormalige kantoor van de Gist- en Spiritusfabriek. De bevlogen Jan van der Mast heeft er een prachtige tentoonstelling van gemaakt. Ook de Popronde deed Delft weer aan. Het is leuk om te zien, maar helaas krijgen de artiesten maar weinig tijd. Ze zijn nog maar net begonnen of ze moeten alweer afbouwen.
Een bijzondere ervaring was het afscheidsfeest van Jeroen Eekhout, die enkele weken voor zijn geplande dood afscheid wilde nemen van eenieder die hem lief was. Het was gezellig, maar er zat wel een heel lugubere bijsmaak aan de avond. Dat gold niet voor de tapwedstrijd bij de Nieuwe Prins, waar ik jurylid mocht zijn. Het was een mooie avond, maar helaas neemt de animo wel wat af. Daarvan was geen sprake bij de Opgloeiavond van Het Zootje, heel carnavalminnend Delft maakte er weer een feestje van. Er kwam ruim vierhonderd man op af met als hoogtepunt Stef Ekkel. Hopelijk is het een mooie voorbode op het carnaval. Verder hebben we op uitnodiging van het Holland Toeristenbureau een mooie dag gehad, waarbij ik me ingeschreven had voor het museum van de opleiding Elektrotechniek. Het was fascinerend om te zien welke rol Philips na de oorlog heeft gespeeld in de ontwikkeling van de muziekindustrie. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner bij de Porceleyne Fles.
Overigens wil ik iedereen aansporen de Uitagenda in de gaten te houden, want De Sjees is weer begonnen met om de week een DJ op de vrijdagavond. Daarnaast is bij Herberg de Vliegende Vos op de Voldersgracht het seizoen met akoestische livemuziek weer begonnen.

Theater
Een andere bijzondere uitnodiging was die om in Theater de Veste mee te werken aan de voorstelling 'Dit is Delft' van Marcel van Roosmalen, Jan Dirk van der Zee en Roelof de Vries. Tijdens deze voorstelling heb ik, samen met wethouder Bas Vollebregt, vragen over de stad beantwoord. Dan ben ik ook nog met de Hoffotograaf vreemdgegaan, we gingen de stadsgrenzen over voor het Korenfestival in Naaldwijk. Het leuke aan deze muziek was dat ik het kon verstaan, maar het niveau hield niet over.
Verder was afgelopen weekend de opening van het Delfts Brouwhuis. Het was een succes en ik wens die jonge horecaondernemers alle succes toe. Ook zijn we bij het 120-jarig jubileum van de Snelvliegers geweest. Een groot feest, maar ook hier blijkt dat de duivensport vooral door senioren wordt beoefend. Hopelijk is het geen uitstervend ras.
Tenslotte wil ik een kritische noot kraken: hebben de rechters wel enig idee wat ondernemen inhoudt? Je zou zeggen van niet, want als je enige jaren geleden werd aangespoord om te investeren in rookruimtes in de horeca, dan deed je dat voor een lange termijn. Niet om ze na een paar jaar weer te ontmantelen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>