<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Lezen in de zomermaanden, maar niet zoals hier uit een traditioneel boek, maar uit een e-book van de VakantieBieb.
Lezen in de zomermaanden, maar niet zoals hier uit een traditioneel boek, maar uit een e-book van de VakantieBieb.

De VakantieBieb is geopend, een zomercadeautje van de bibliotheek

De VakantieBieb is aan het begin van de maand geopend. Een zomercadeautje van de bibliotheek, voor zowel leden als niet-leden.

Is het een traditionele bibliotheek. Nee, het is een app met meer dan vijftig e-books voor jong en oud. De jeugd kon al een maandje langer bij de VakantieBieb terecht. De VakantieBieb biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. De jeugd geniet tijdens de zomermaanden onder meer van e-books van Barbara Barend, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.

Leesniveau op peil
De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elk kind makkelijk een passend boek vindt. Met de app willen de bibliotheken kinderen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil. Het positieve effect van blijven lezen tijdens vakantieperiodes blijkt uit onderzoek en geldt voor kinderen uit alle leeftijdscategorieën.

Kans op iPad Mini
Jongeren tussen de zes en achttien jaar maken kans op een iPad mini. Door te laten weten wat ieders lievelingsboek uit de VakantieBieb is en vooral waarom dat zo is, wordt kans gemaakt op een geweldig vakantiecadeau.

Praktische informatie
Meer informatie over de VakantieBieb -en de titellijst- staat op www.vakantiebieb.nl. De app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus, ook zonder lidmaatschap van de bibliotheek. De jeugdtitels zijn vanaf 1 juni beschikbaar gesteld, die voor volwassenen vanaf 1 juli. In het kader van VakantieLuisteren staan in dezelfde periode verschillende VakantieBieb-titels ook als luisterboek in de LuisterBieb-app.

VakantieTas
Wie liever een boek in handen heeft kan natuurlijk de boeken ook lenen in de bibliotheek. Voor de echte avontuurlijke lezer die van verrassingen houdt, heeft Bibliotheek Oostland de VakantieTas samengesteld met daarin verschillende boeken. Een leuke manier om eens kennis te maken met andere genres.

Over de VakantieBieb
De VakantieBieb is een dienst van de KB. De VakantieBieb wordt aangeboden namens alle lokale bibliotheken. De VakantieTas is te leen bij de vestigingen Berkel en Rodenrijs en Pijnacker.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>