<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Robbie Notenboom met zijn kostbaarste bezit, dochter Livv (Foto: Koos Bommelé )
Robbie Notenboom met zijn kostbaarste bezit, dochter Livv (Foto: Koos Bommelé ) (Foto: KOOS BOMMELE)

Het Elftal van Robbie Notenboom

  sport

DELFT - Een nieuwe rubriek. In de zomerstop bevragen we voetballers op een andere manier. Laten ze het achterste van hun tong zien? Misschien, misschien niet. U leert ze in ieder geval op een andere manier kennen.
Deel 1: Het Elftal van Robbie Notenboom, speler van tweedeklasser SV Wippolder. Positie: middenveld/spits.

Door Ruud Stift

SV Wippolder finishte op een exacte middenmootplaats in de 2e klasse, de 7e stek met 37 punten uit 26 gespeelde wedstrijden. Onder regiogenoten OLIVEO (2e met 51 uit 25) en RKDEO (4e met 47 uit 26), maar boven regiogenoten Concordia (13e met 23 uit 26) en het schandalig slecht presterende DVV Delft (14e en laatste met een negatief puntentotaal van -7!).

1. Hoe ziet jouw 'all-time' favoriete elftal eruit?
"Oei. Nou daar gaan we: Van der Sar, Koeman, Stam, F. de Boer, Rijkaard, Sneijder, Davids, F. de Jong, Robben, Van Persie en Cruijff."

2. Wat moet beter wil Wippolder volgend seizoen mee gaan doen om de prijzen?
"De kracht van Wippolder is altijd geweest dat het hele team achter elkaar stond , met de neuzen dezelfde kant op. Dat liet dit jaar in de eerste seizoenshelft een beetje te wensen over. Je moet het samen klaren, het teambelang moet voorop staan. Verder maakten we teveel individuele fouten. Daardoor kwamen we geregeld op achterstand tegen ploegen waar we niet voor onder hoefden te doen. Ik denk dat we dan zomaar 2 tot 3 plekken hoger hadden kunnen eindigen en ons in de strijd om de nacompetitie hadden kunnen mengen."

3. Ben je ook in de ban van het WK voor vrouwen?
"Eigenlijk moet ik bekennen dat ik het met Johan Derksen eens ben, het is puur volksvermaak. Het niveau houdt niet over. Alleen in de wedstrijden Amerika-Engeland en Brazilië-Frankrijk zag ik voorbeelden van voetbalkunde. Ze trainen toch elke dag? Waarom belandt een bal over vijf meter dan nog over een zijlijn of bij een ander shirt in de voeten? De basistechniek is zwaar onvoldoende. Ik snap de hype ook niet helemaal en moet alles uitgezonden worden? Zitten we op Zweden-Thailand te wachten? Ik vergelijk het met jeugdvoetbal, er zit niet altijd een plan achter. Zo'n Shanice van der Sande! In 3,5 wedstrijd geen fatsoenlijke voorzet, dat is toch niet te geloven? De finale? Je hebt altijd kans, want het is een wedstrijd op zich. Toch vrees ik het ergste, Amerika is eigenlijk op alle posities veel beter."

4. Is het cliché waar dat voetballers nooit een boek lezen?
"Nou, ik mag op vakantie graag een boek lezen. Mijn voorkeur gaat uit naar waargebeurde misdaadverhalen zoals Mocro Maffia of biografieën van mensen die me inspireren."

5. Wat is het leukste om te doen naast het voetballen?
"Tijd doorbrengen met mijn dochtertje en met vrienden op stap. Het liefst gaan we, jongens van DHC waar ik mee heb gevoetbald, naar het buitenland: Milaan, Londen, Ibiza. De grotere, bekende tenten zoals Pacha."

6. Welke tegenstander was het meest irritant?
"Ik speelde als B-junior voor Feyenoord en daar kreeg ik te maken met Nigel de Jong. Dat was geen pretje om tegen te spelen."

7. Voor welke club in het binnen- en buitenland ben je?
"Binnenland: Feyenoord. Buitenland: Real Madrid, Liverpool en Barcelona zijn mooie teams om te zien voetballen."

8. Gaat Frenkie het redden bij FC Barcelona?
"Zeker. Ik ben fan van zo'n type speler. Zonder kapsones, een normale gozer met goeie teksten. Ben wel benieuwd hoe ze hem gaan inpassen."

9. Zou jij ook voor FK Krasnodar hebben gekozen?
"Ik vond het bijzonder. Wellicht had hij (Tonny Vilhena, red.) geen andere opties en heeft hij wijselijk voor het geld gekozen. Te billijken, want je moet het in een relatief kort tijdsbestek verdienen."

10. Wat is de beste voetballer waar je mee gevoetbald hebt?
"Ik noem er twee: Salomon Kalou en Robin van Persie. Vooral Van Persie blonk in de B-jeugd al uit in aannames en afwerken."

11. Stel, je staat volgend jaar aan het roer bij een club, wat voor trainer is Robbie Notenboom?
"Een veeleisende, die per positie een bepaalde verwachting uitspreekt. Een laatste man die inschuift, opkomende backs, druk zetten. Ik zal ze scherp houden, spelers taakbewust en geconcentreerd laten spelen."

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>