Tanneke (blauw schort) wordt onder het toeziend oog van wethouder Van Staalduine (rechts) uitgeroepen tot winnares van Heel Delfgauw Bakt.
Tanneke (blauw schort) wordt onder het toeziend oog van wethouder Van Staalduine (rechts) uitgeroepen tot winnares van Heel Delfgauw Bakt.

Tanneke wint Heel Delfgauw Bakt tijdens verlate lustrumviering

kijk op de wijk

DELFGAUW – Een late lustrumviering, twee dozijn taarten en een bigband: ziedaar de ingrediënten die voor een mooi feestje van de Bewonersvereniging Delfgauw zorgden.

Het ging al een keer eerder 'mis' met de viering van het lustrum van de Bewonersvereniging Delfgauw. "Bij ons vorige lustrum hadden we een telfout gemaakt en vierden we een jaar te vroeg ons vijftienjarig bestaan. Ditmaal hadden we wel goed geteld, maar toen bleek het Oranjecomité Delfgauw rond diezelfde periode vorig jaar een feest te houden ter gelegenheid van hun 45-jarig bestaan. Daarom hebben wij ons lustrumfeest een jaar opgeschoven", legt voorzitter Piet Lagerweij de afwijkende telling van de lustra van zijn vereniging uit. En dus werd afgelopen zaterdag 1 oktober het twintigjarig bestaan plus één gevierd in en rond boerderij Onder de Zeven Linden.

Zware opgave
Zo'n honderdvijftig inwoners van Delfgauw bezochten het buurtfeest. Voor de jeugd waren er diverse spellen. Voor de volwassenen was er een taartenbakwedstrijd in de stijl van Heel Holland Bakt. Maar liefst vierentwintig taarten waren speciaal gebakken voor de eindstrijd. De jury, bestaande uit wethouder Jaap van Staalduine en Beppie en Louis van de Meijden van Onder de Zeven Linden, stond voor de zware opgave om te bepalen welke de lekkerste taart van allemaal was. Het weer werkte op het moment van de verkiezing ook niet mee: het regende met bakken uit de hemel, maar de taarten stonden gelukkig droog. Als winnares van Heel Delfgauw Bakt kwam uiteindelijk inwoonster Tanneke uit de bus, die een schuimtaart met mascarpone had vervaardigd.
De feestgangers ontfermden zich na de taartenwedstrijd over de baksels en lieten zich deze bij een kopje koffie goed smaken. Maar er was nog veel meer te verkrijgen voor de inwendige mens: hartige taarten uit een oude VW-bus, ambachtelijk gebakken pizza's, frieten en een saladebar. Het sluitstuk van de feestelijke bijeenkomst werd opgeluisterd door een optreden van bigband Frank and the Silly Symphonies. De voetjes gingen op de swingende klanken van het tienkoppige muziekgezelschap volop van de vloer.

Afbeelding