De Schoemaker Plantage.
De Schoemaker Plantage.

Wethouder geeft startsein voor bouw van meest energiezuinige stadsbuurt

wonen

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft aanstaande donderdag het startsein voor de bouw van de eerste 26 huizen in de Schoemaker Plantage. Wethouder Lennart Harpe van de Gemeente Delft verricht hierbij de officiële handeling.

Op de voormalige TNO-locatie wordt de eerste buurt in Delft met bijzonder energiezuinige huizen gerealiseerd. Voor het bepalen van de juiste invulling van deze wijk, heeft AM al in een vroeg stadium contact gezocht met belangstellenden, omwonenden en andere betrokkenen. Dit heeft geresulteerd in een plan dat goed aansluit bij de wensen van potentiële kopers en waarvoor veel belangstelling is.

Nul-op-de-meterhuizen
De Schoemaker Plantage is een buurt met bijzondere aandacht voor de uitstraling van de zogenaamde nul-op-de-meterhuizen (NOM). De zonnepanelen zijn fraai geïntegreerd in het ontwerp van de huizen, die hiermee kunnen voorzien in hun eigen energiebehoefte. Bij een nul-op-de-meterhuis zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans en wordt voorzien in gezond en comfortabel wonen.

De combinatie van een hoge ambitie voor de architectuur, het klantgericht bouwen en het realiseren van duurzame nul-op-de-meterhuizen is een uitdaging die projectontwikkelaar AM als initiatiefnemer heeft opgepakt. "We willen een inspirerende nieuwe stadsbuurt aan Delft toevoegen in de stijl van een eigentijdse Delftse School", zegt Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest. "Door nul-op-de-meter - met tot wel veertig zonnepanelen per huis - in het ontwerp te integreren laten we zien dat duurzaamheid en uitstraling heel goed samen kunnen gaan."

De bouw is in handen van BAM Woningbouw. Meer informatie over de nieuwe buurt en het nul-op-de-meterconcept is te vinden op www.schoemakerplantage.nl.