Afbeelding

Bouw van nieuw gebouw TU Delft begint maandag

Algemeen

Een nieuw gebouw dat ruimte geeft aan de groeiende studentenpopulatie en waarin modern, activerend onderwijs gegeven wordt. Dat wordt Pulse, gelegen op een centrale plek op de campus, tussen de faculteiten 3mE en Industrieel Ontwerpen.

Aanstaande maandag om 12.30 uur geeft Anka Mulder, vice-voorzitter TU Delft, de officiële aftrap voor de bouw. Een jaar lang zullen er bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Het ontwerp voor het gebouw is tot stand gekomen samen met studenten en docenten. "Het gebouw zal niet alleen bijdragen aan de opvang van de sterk gegroeide studentenpopulatie, het speelt ook in op nieuwe onderwijsvormen, waardoor behoefte is aan flexibelere en andere ruimtes", zegt Anka Mulder. "Het gebouw biedt straks zalen van diverse omvang en indeling, met bijvoorbeeld beschrijfbare muren die het mogelijk maken om onderwijs te visualiseren." Daarnaast geven 1020 onderwijsplekken, horeca en het terras de student de mogelijkheid om in de late uurtjes te studeren en tussendoor te ontspannen.

Om meer ruimte te geven aan innovatief onderwijs en de groeiende studentenaantallen heeft de TU afgelopen jaren op verschillende plaatsen geïnvesteerd in meer werkplekken voor studenten. Afgelopen zomer zijn daarnaast de audiovisuele middelen in een groot aantal collegezalen gemoderniseerd en zijn nieuwe collegezalen gerealiseerd bij de faculteiten Luchtvaart- en Ruimtevaarttechnologie en Industrieel Ontwerpen, en in de Bouwcampus.

Duurzaam
Pulse wordt het eerste energieneutrale gebouw op de campus. Om dit te kunnen realiseren is Prof.dr.ir. Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de Faculteit Bouwkunde, betrokken bij de ontwikkeling van Pulse. Ongeveer 950 m2 pv-panelen worden geïnstalleerd in combinatie met een warmtekoudeopslag in de bodem. Het gebouw wordt ook voorzien van een gevel met driedubbel glas.