De nieuwbouw van het CLD wordt 30 september door de wethouder geopend.
De nieuwbouw van het CLD wordt 30 september door de wethouder geopend.

CLD na uitbreiding klaar voor de toekomst

Algemeen

De uitbreiding van het gebouw op de locatie Molenhuispad van het Christelijk Lyceum Delft (CLD) wordt volgende week vrijdag feestelijk en officieel geopend. Wethouder Aletta Hekker zal aanwezig zijn en het woord voeren.

Dankzij een goede samenwerking met de gemeente Delft is het gebouw van de havo/vwo-locatie van het CLD nu klaar voor de toekomst.

Het moderne gebouw heeft een industriële uitstraling met veel lichtinval en transparantie waardoor een open sfeer ontstaat die uitnodigt tot verbinden. In het nieuwe en 3500 vierkante meter grote gebouw bevinden zich twintig zeer ruime lokalen, twee lokalen voor remedial teaching lokalen en vijf kantoren.
 

De locatie Molenhuispad bestaat nu uit twee duidelijk herkenbare gebouwen. De verbindingsruimte tussen de twee gebouwen is  overkapt waardoor een groot ontmoetingspunt ontstaan is. Dit kan ook gebruikt worden als auditorium, waarbij  grote trappen prima dienst doen als (college)banken.
 

Uitbreiding van de locatie Molenhuispad was hard nodig. In de afgelopen tien jaar is het leerlingaantal van havo/vwo bij het CLD gegroeid van 1200 naar ruim 1700 leerlingen. Met de ingebruikname van het nieuwe gebouw vanaf het begin van dit schooljaar zijn alle havo/vwo-leerlingen in één gebouw gehuisvest dat voorzien is van alle faciliteiten die degelijk en innovatief onderwijs ondersteunen.