De oude loodsen krijgen een nieuwe en kunstzinnige uitstraling.
De oude loodsen krijgen een nieuwe en kunstzinnige uitstraling.

Oude TNO-loodsen krijgen kunstzinnig jasje

Algemeen

Ken je de oude loodsen op het vroeger hermetisch afgesloten TNO-terrein nog? Ze doen tegenwoordig dienst als toffe horecagelegenheden en informatiecentrum voor de verkoop van de huizen in Schoemaker Plantage.

Om de nieuwe woonbuurt nu al kleur en sfeer te geven, zijn Delftse kunstenaars uitgedaagd een voorstel te doen om de loodsen te 'versieren'. Tijn Noordenbos en Bernd 't Hart - bekend als Mankaiii - kwamen als winnaars uit de strijd.

Wil je hun werk zien en gelijk ervaren dat de toekomstige woonbuurt nu al leeft? Kom dan op zaterdag 24 september naar de feestelijke onthulling in de Schoemaker Plantage, tussen 11.00 en 13.30 uur. De locatie is bereikbaar via Schoemakerstraat 97K.

Eten, drinken en ontspannen
In de Schoemakerloodsen hebben zich inmiddels drie ondernemers gevestigd. Daan verrijkt de buurt met Voldaan Buitenkeuken. Een uniek concept voor Delft. Van vrijdag tot en met zondag waan je je op een festival in het permanente foodtruck-restaurant. Bij de Griekse Olijf eet je en haal je de heerlijkste giros en meer. Als laatste heeft Duurt's Wijnen zich op de nieuwbouwlocatie gevestigd. Hij overweegt hier een proeflokaal te maken.

Heerlijke woonbuurt
Schoemaker Plantage wordt een heerlijke woonbuurt op 10 minuten fietsafstand van hartje Delft. De bouw van de eerste energieleverende huizen start begin oktober as. Er zijn nog een paar huizen te koop. Meer weten? Check www.schoemakerplantage.nl.