Op het werk 'Zicht op Kankervrij Delft' van René Jacobs persen duizenden zwemmers zich door de grachten van Delft.
Op het werk 'Zicht op Kankervrij Delft' van René Jacobs persen duizenden zwemmers zich door de grachten van Delft.

Sponsor Swim to Fight Cancer en win een Jacobs

Algemeen

DELFT – In Delftse wateren wordt zondag 28 augustus het sportieve evenement Swim To Fight Cancer georganiseerd. Dappere zwemmers zullen dan twee kilometer zwemmen om geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker.

Één van hen is beeldend kunstenaar René Jacobs van Galerie de Kunstkop in Delft. Hij voelt zich extra verbonden aan de strijd tegen kanker omdat hij zelf in het verleden nierkanker heeft overwonnen. Daarnaast strijdt één van zijn beste vrienden tegen leukemie. Om zo veel mogelijk geld in te zamelen, heeft hij zijn creatieve talenten ingezet. Iedereen die hem voor minimaal 10 euro sponsort kan een bijzonder en toepasselijk kunstwerk van zijn hand winnen: Zicht op Kankervrij Delft. Maandag 29 augustus zal hij dit kunstwerk verloten onder alle mensen die hem gesponsord hebben. Zo heeft hij al 1700 euro ingezameld.

Drukkerij de Resolutie uit Rijswijk heeft belangeloos dit digitale ontwerp gedrukt op Smart Forex en René Jacobs heeft hem vervolgens voorzien van een antieke lijst om het werk een authentieke uitstraling te geven.

Het werk is te bezichtigen in zijn galerie op de Nieuwe Langendijk 10 in Delft. Mensen die René graag willen sponsoren kunnen een bedrag overmaken via de site van Swim to Fight cancer: http://delft.swimtofightcancer.nl/renejacobs of anders een bedrag contant doneren in zijn galerie. Galerie de Kunstkop is geopend donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 en op afspraak.