'We hebben vanaf het begin een goed gevoel'

sport

DELFT - d.v.v. Delft zag afgelopen zomer ruim een elftal spelers vertrekken, maar is voorlopig met zes punten uit twee duels medekoploper in de tweede klasse. Doelman Klaas van Balen vertelt.

- Dat is een mooie start...
"Als je zes punten uit twee wedstrijden haalt, kun je dat wel zeggen. Maar voorlopig is het een begin. De selectie heeft een hele metamorfose doorgemaakt en gelukkig lijkt het met een aantal oude bekenden en doorstroom vanuit de jeugd goed te gaan."

- Was een schoonmaak even nodig?
"Nee, niemand wilde dat die spelers weggingen, maar als het dan gebeurt moet je verder. De trainer heeft op basis van de beschikbare spelers een strijdplan opgesteld en tot nu toe werkt dat prettig."

- Had je verwacht dat jullie nu al zo ver zouden zijn?
"We hebben nu spelers met andere namen, waardoor de verwachtingen zowel binnen als buiten de club anders waren. Echter, we hebben wel vanaf het begin een goed gevoel en de positieve resultaten versterken dat alleen maar."

- Zondag DONK-thuis. Makkie?
"Delft heeft er nogal eens een handje van om dat soort wedstrijden te onderschatten. Maar we zijn er nu wel van overtuigd dat iedere wedstrijd op zich staat en we er dus vol voor moeten gaan."