Khalid Ouled Haddou heeft het naar zijn zin bij D.v.v. Delft en hoeft daar dus voorlopig nog niet weg

sport

Editie: Week 17, Jaargang 21 |

Khalid Ouled Haddou speelde afgelopen zondag een goede wedstrijd tegen TOGB. Hier houdt hij zijn tegenstander van de bal af. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – De verwachtingen bij D.v.v. Delft lagen aan het begin van het seizoen torenhoog. Met nog drie wedstrijden te spelen bevindt de equipe van Pierre van Zinnen zich op een plek in de subtop, maar Khalid Ouled Haddou hoopt in de slotfase van de competitie orde op zaken te stellen.?

Een jaar geleden eindigde het seizoen van Delft in mineur, toen in de laatste wedstrijd van de nacompetitie promotie werd misgelopen. Aan het begin van het seizoen versterkte de ploeg zich met een aantal gerenommeerde voetballers uit de regio en dus moest er vol voor promotie worden gegaan. Een van die spelers is Khalid Ouled Haddou, die al de nodige clubs op zijn naam heeft staan.?

‘DE VERWACHTINGEN WAREN ERG HOOG AAN HET BEGIN VAN HET SEIZOEN’?

“De verwachtingen waren inderdaad erg hoog aan het begin van het seizoen”, blikt Khalid Ouled Haddou terug. “Zeker toen we in de voorbereiding alles overtuigend wonnen. Gedurende het seizoen ging het allemaal niet meer zo makkelijk. Dat heeft niks met hoogmoed te maken, want we hebben ontzettend ons best gedaan, maar ook pech gehad.”?

Ook afgelopen weekend zat het allemaal niet mee in de thuiswedstrijd tegen TOGB. “We kwamen goed op een 1-0 voorsprong, maar kregen echt een lullige goal tegen na een afgeslagen corner. In de slotfase golfde het spel heen en weer en was het publiek duidelijk de winnaar, maar daar hebben wij natuurlijk niets aan.”?

Ondanks dat niet geheel aan de hooggespannen verwachtingen wordt voldaan, heeft de 25-jarige linksbuiten het uitstekend naar zijn zin bij Delft. “We zijn echt een vriendengroep. Daarnaast spelen we het soort voetbal waar ik van hou en woon ik dicht bij de club. Ik ga dus zeker verder bij Delft.”?

Dat zal volgend seizoen gebeuren onder Ronald Hes, die Pierre van Zinnen opvolgt. “Pierre heeft er hier aan het eind van het seizoen drie jaar opzitten en hij heeft hier in mijn ogen heel mooie jaren gehad. De trainer ligt heel goed in de groep en mijn band met hem is ook goed. Hij is duidelijk, recht door zee en legt zijn keuzes altijd heel duidelijk uit.”?

Daarbij speelt Delft ook het voetbal waar de 25-jarige middenvelder van houdt. “Wij moeten het echt hebben van het voetbal. We hanteren zelden de lange bal, combineren vooral over de grond. Dat is ook echt waar onze kracht ligt.” Zelf ziet Ouled Haddou zich ‘nummer 10’, maar hij speelt vooral als linkervleugelaanvaller. “Het liefst speel ik als mid-mid, maar daar speelt Tim Steenks al. Dat is nu niet echt iemand die je zomaar uit het elftal speelt. Aan de linkerkant gaat het ook best wel, al zou ik het liefst wel wat meer vrijheid hebben. Maar ik ben echt een teamspeler. Vroeger was ik weleens lastig, maar inmiddels ben ik ook wat ouder en wijzer.” Afgelopen weekend was hij vanaf de linkerkant succesvol. “Ik had een assist voor de 1-0, die door Tim Steenks werd binnengegleden. Verder ging het ook best lekker, al was het resultaat teleurstellend.” Met teleurstellende resultaten krijgt hij Ouled Haddou de laatste tijd meer dan hem lief is te maken. “Vooral in de uitwedstrijden loopt het niet. Thuis loopt het over het algemeen goed en we spelen zelden gelijk. Afgelopen zondag was wat dat aangaat een uitzondering.”?

‘JE KUNT ZEGGEN DAT OMAR EEN ECHTE AANVALLER IS EN IK EEN MIDDENVELDER’?

Zijn belangrijkste kwaliteit ziet Ouled Haddou in het anderen in staat stellen om te scoren. “Ik moet het vooral hebben van mijn steekpass, het iemand vrij voor de keeper zetten. Wat dat aangaat ben ik anders dan mijn broer Omar. Hij is de afmaker, iemand die een actie maakt en zelf weet te scoren. Wat dat aangaat kun je zeggen dat hij een echte aanvaller is en ik een middenvelder.”?

Met zijn ploeggenoten kan Ouled Haddou heel goed overweg. “We zijn echt een vriendengroep en dat werkt in je voordeel. We bikkelen voor elkaar en kunnen elkaar in het veld helemaal verrot schelden, maar na de wedstrijd zijn we dat vergeten. Ook de clubavonden zijn een feest, waarbij we met zijn allen tot in de vroege uurtjes doorgaan.”?

Ouled Haddou hoopt dat door die teamgeest aan het eind van de rit nog wat in het vat zit voor Delft. “Kampioen zullen we niet meer worden, maar ik hoop op een plaatsje in de nacompetitie. We hebben nog drie wedstrijden te spelen en als we die alle drie winnen, denk ik dat we een goede kans maken. Met zeven punten redden we het misschien wel, want het is zo’n gekke competitie. Aan het eind van de rit hoop ik dat we gewoon promoveren naar de Eerste Klasse.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12