Afbeelding

'Als die wet er komt, mogen wij straks alleen nog maar crèmes smeren'

Algemeen

DELFT – Een nieuw wetsvoorstel bedreigt de cosmetische sector in ons land. Naast duizenden banen die op de tocht staan, zijn mensen die baat hebben bij huidbehandelingen met licht en laser straks zwaar gedupeerd. Ambiance Beauty roept Delftenaren op om een online petitie te tekenen.

Nadine Ruijgrok is boos. De eigenares van schoonheidssalon Ambiance Beauty ziet haar complete beroepsgroep bedreigd worden door een wetsvoorstel van minister Schippers van Volksgezondheid. Die wil verbieden dat schoonheidsspecialisten nog langer apparatuur gebruiken die de huidstructuur beïnvloeden op basis van licht en stroom. Laserbehandelingen, IPL en aanverwante behandelingen als peelings, acnebehandelingen, needling en microdermabrasie mogen dan niet meer uitgevoerd worden door de cosmetische sector, maar alleen nog door huidtherapeuten en huisartsen.

Maatregelen
"Dat de minister maatregelen wil treffen om het percentage niet-gediplomeerde schoonheidsspecialisten omlaag te brengen, juichen mijn branchegenoten en ik toe. Maar dat ze het op deze manier wil doen, helpt de cosmetische sector van de regen in de drup." Een schoonheidsspecialiste mag straks alleen nog maar crèmes smeren. "En dat na al die jaren training en opleiding, al die vakkundigheid en ervaring, investeringen in de nieuwste apparatuur… Dat gooit de minister straks in één keer overboord."

Petitie
Om het tij te keren is de schoonheidsbranche een petitie tegen het wetsvoorstel gestart. Op dinsdag 31 mei moeten er 50.000 handtekeningen verzameld zijn. Nadine roept alle Delftenaren op om naar de website www.tekenvoorhetvak.nl te gaan en de petitie te ondertekenen.
"Waarom? Omdat je voortaan naar een huis- of huidarts voor een laser-, IPL- of soortgelijke behandeling moet, in plaats van naar je vertrouwde schoonheidsspecialiste. Hierdoor wordt de vraag om deze behandelingen groter dan het aanbod en komt er weer een wachtlijst bij. In het kielzog daarvan gaan de prijzen fors omhoog. Wil je dus dat deze behandelingen binnen jouw bereik en budget blijven, dan moet je deze petitie echt tekenen."
Ambiance Beauty - Institute for healthy ageing is gevestigd aan de Oude Kerkstraat 5 in Delft. Tel. 015 – 2133133, e-mail: info@ambiancebeauty.nl. Internetadres:
www.ambiancebeauty.nl.