De betrokkenen bij één van de vijf kinderwerelden in het nieuwe ziekenhuis. (foto: Fred Nijs)
De betrokkenen bij één van de vijf kinderwerelden in het nieuwe ziekenhuis. (foto: Fred Nijs)

Wollebrandcross adopteert kinderwereld in Reinier de Graaf Gasthuis

Algemeen

Stichting Wollebrandcross heeft een significante donatie gedaan aan de Vrienden van Reinier de Graaf. Daarmee sponsort het één van de vijf 'kinderwerelden' in het Delftse ziekenhuis.

Die werelden bestaat uit illustraties op muren, verhalen, spelletjes, kleurplaten, apps, games en luisterboeken.
 
Stichting de Wollebrandcross organiseerde jaarlijks sportevenementen waarvan de opbrengst is voor organisaties die zich inzetten om de gezondheid en levensomstandigheden van kinderen te verbeteren. In januari 2015 was de laatste editie van de Wollebrandcross. "Wij zijn blij dat wij in één van de laatste edities hebben kunnen bijdragen aan een mooi en concreet project zoals dit", zegt voorzitter Ton Remmerswaal. "Hiermee kunnen we ook onze trots op de regio laten zien door een wereld te steunen die het buitenzijn, werken en spelen stimuleert."

Jolanda Versteegen, hoofd van de kinderafdeling, is enorm blij met de gift. "Er zijn prachtige afdelingen gebouwd met nog kale muren die niet uitnodigend zijn voor kinderen", legt ze uit. "Terwijl wij naast uitstekende zorg ook het welzijn van een kind heel belangrijk vinden. Een omgeving waarin het kind zich veilig kan voelen, zich kan ontspannen en zelf kan meebepalen is daarin van belang. De Wollebrandcross sponsort de Wijde Wereld. Daarnaast zijn er de Buitenwereld, Droomwereld, Ontdekkingswereld en Sprookjeswereld. Kinderen kunnen ook vanuit hun isolatiekamer de muurillustraties inkleuren met stickers en stiften, spelletjes doen en zelf voortborduren op de verhalen, en dat is zo belangrijk."