Afbeelding

Huis te koop: Achterdijkshoorn 1, Den Hoorn

advertenties

DEN HOORN – Het was tien jaar geleden dat Frans en Ingeborg van der Linden in deze opvallend vormgegeven twee-onder-één-kap woning kwamen wonen. Het huis staat in het nieuwe gedeelte van Den Hoorn. Direct na de oplevering in 2005 hebben Frans en Ingeborg hun intrek erin genomen. Ze woonden er naar volle tevredenheid, ook hun dochter Kim en zoon Raf hebben het er naar hun zin gehad.

Hun andere dochter, de oudste, is inmiddels de deur uit en daarom wonen ze er nu nog met z'n viertjes. Toch hebben Frans en Ingeborg besloten nu naar iets kleiners op zoek te gaan, maar wel met nog wat meer grond rondom. "Deze keuze is ook gemaakt in verband met het werk van Ingeborg", vertelt Frans. "Het zal dus waarschijnlijk een woning meer in de richting van Den Haag gaan worden."
De kenmerkende stijl was dus één van de belangrijkste redenen voor Frans en Ingeborg om voor deze woning te kiezen destijds. De woning is bijvoorbeeld gebouwd met aparte, okerachtige stenen, die bovendien op bepaalde plaatsen een kwartslag anders gemetseld zijn. "Aan de voor-, zij- en achterkant zijn er aan de gevel extra verticale houten balken", vertelt Frans. "Bovendien is er veel glas, alle raampartijen gaan helemaal tot aan de grond. Vanwege de hoekligging is er ook aan de zijkant veel glas. Hierdoor heb je ook nog een leuk uitzicht op onze zijtuin en daarachter op een oude kas, nogal kenmerkend, want dit is natuurlijk een oud kassengebied."

Hoewel met tien jaar nog helemaal niet zo oud, hebben Frans en Ingeborg in de loop der tijd best het één en ander vernieuwd. De badkamer en het toilet zijn opgeknapt, ze hebben op het dak zonnepanelen laten plaatsen en boven de zijtuin is een soort overkapping gemaakt. "Achter hebben we trouwens ook een eigen parkeerplaats en de stenen garage met veel bergruimte."
Het huis heeft een ruime en lichte woonkamer van 5.40 bij 6.20 meter. De kamer heeft een laminaatvloer, waar een convectorput in is verwerkt. De genoemde ramen in de zijgevel zijn breed en hoog en de openslaande deuren aan de achterzijde leiden naar de tuin. "In de kamer bevindt zich een trap naar de verdieping", aldus Ingeborg.
De moderne keuken bevindt zich aan de voorzijde. De afmetingen zijn 3.12 bij 3.24 meter. De L-opstelling omvat onder meer een koel-vries-combinatie, een afzuigkap, een zes pits fornuis van 90 centimeter breed met dubbele oven en een vaatwasser. De keuken heeft een antraciet vloer, er is een extra raam en een deur naar de zijtuin. "Aan de voorkant heb je uitzicht op leuke bebouwing", zegt hij. "Een vrij uitzicht, met daarvoor een weg met af en toe verkeer en daarachter een slootje. Hier kun je altijd een parkeerplaats vinden."
De ruime zonnige achtertuin is zowel via de zijtuin als via de achterkant te bereiken. Met 7.20 bij 11.75 meter en een zijtuin van 4.20 meter breed een groot tuinoppervlak!
De eerste verdieping heeft twee slaapkamers aan de achterzijde en een slaapkamer aan de voorkant. De tussengelegen moderne badkamer heeft een douchegelegenheid met een stortdouche, een tweede toilet met zwevend closet, een bergkast en een dubbele wastafel, een design radiator, antraciet vloertegels en brede witte wandtegels. Ook deze verdieping is voorzien van laminaat. "Dan hebben we op de tweede verdieping een ruime voorzolder met een hoge nok", vertelt hij. "Hier is ook nog een extra slaapkamer over de volle breedte. Overal op deze verdieping is er extra bergruimte. Tevens hebben we een bergvliering."
Frans en Ingeborg noemen dit een gezellige woonbuurt met leuke buren. "Den Hoorn is een echt dorp. Iedereen kent iedereen en we wonen vlak bij het dorpscentrum. Alle winkels, maar ook de scholen en andere voorzieningen zijn dicht in de buurt. Zoals speelvoorzieningen. Ook de binnenstad van Delft is makkelijk en snel te bereiken."

De vraagprijs voor deze woning is 450.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.