Afbeelding

Huis te koop: Hollandsche Tuyn 45, Delfgauw

advertenties

DELFGAUW – Julian en Sandra Herben zijn zes jaar geleden in deze prachtige door meren omgeven ééngezinswoning gaan wonen. De woning bevindt zich op een soort eiland achteraf in de wijk Emerald.

De bebouwing in dit gedeelte van de Delfgauwse wijk is bijzonder smaakvol vormgegeven. Een woonomgeving waar kinderen heerlijk kunnen buitenspelen. Julian komt oorspronkelijk uit Brabant. Zijn vrouw Sandra is een echte Delftse. Toen ze besloten samen verder te gaan, zijn ze vlak bij haar geboorteplaats in Delfgauw gaan wonen. "De rollen zijn nu een beetje omgedraaid", zegt Julian. "We komen nog veel in Brabant en mijn vrouw is nogal verknocht geraakt aan het warme Brabantse gevoel. We hebben besloten om daar naartoe te verhuizen, waar Thomas dan op school kan."
Maar het wonen is Julian en Sandra hier heel goed bevallen. Een hele verbetering ten opzichte van het kleine huisje in Delft waar ze eerst zijn gaan samenwonen. "Dit is landelijk wonen, we zijn omgeven door prachtig water, maar wonen wel op maar tien minuten fietsen van het centrum van Delft."
De ééngezinswoning is uitgebouwd en heel goed onderhouden. Julian heeft veel aan het huis laten doen. Het staat er al achttien jaar, met in den beginne de opzet van een soort eco-woning. De schuin aflopende achterzijde van het huis is bijvoorbeeld helemaal van hout, dat minimaal zestig jaar mee moet gaan. "Het enige wat geschilderd hoeft te worden, zijn dus de kozijnen", zegt hij. "Dat is nog niet zo lang geleden zowel aan de binnen- als buitenkant helemaal gebeurd. De andere wensen van bewoners, die dit tot een soort eco-wijk maken, waren groene hagen in plaats van schuttingen. Het zijn energiezuinige woningen, waar je goedkoop wonen kunt." Het meest in het oog springend aan de binnenzijde, dat zijn het rustige en vrije uitzicht voor en achter, de ruime living, de duurzame elementen met bijbehorende voordelen. "Heel bijzonder is de langwerpige lichtstraat in het plafond van de uitbouw van de woonkamer", zegt Julian. "Die hebben de vorige bewoners al laten maken. Twee jaar geleden hebben we daar door een gespecialiseerd bedrijf zon- en warmtewerende folie op laten aanbrengen. Heel leuk, want je ziet de wolken en de zon en je ziet vogels vliegen. Tevens hebben we twee airco's laten plaatsen, die kunnen verwarmen en koelen." De woonkamer is uitgerust met een extra harde PVC-vloer, die is voorzien van bijverwarming. De totale afmetingen van de woonkamer zijn 8.84/6.61 bij 5.16 meter. De keuken bevindt zich aan de voorzijde en is voorzien van inbouwapparatuur. Aan de achterzijde is er toegang tot de verzorgde tuin met een vrijstaande praktische extra berging (2013), met een mogelijk te realiseren achterom.
De eerste en tweede verdieping zijn allebei voorzien van een nette eiken laminaatvloer. Drie volwaardige slaapkamers, waarvan één slaapkamer voorzien is van airconditioning, een nette badkamer met een ligbad en een douchegelegenheid, het tweede toilet en een wastafel. Er is een royale ouderslaapkamer aan de voorzijde van de woning, door Julian als de masterbedroom betiteld. "Helemaal boven zijn er twee grote ruimtes, waar gemakkelijk drie ruimtes van gemaakt kunnen worden", geeft hij aan. "Bijvoorbeeld als er behoefte is aan nog een extra slaapkamer." Er is de opstelplaats voor de CV-combiketel, die recent gereviseerd is en een optimaal rendement biedt in combinatie met de geplaatste zonneboiler. Aan bergruimte geen gebrek, want die is aangebracht over de volle breedte van de zolder. "Helemaal beneden hebben we trouwens ook genoeg ruimte om dingen op te slaan", zegt hij. "Er is een inpandige schuur, die ook van buiten te betreden is." Alle voorzieningen in Delfgauw zijn nabij, namelijk basisscholen, het winkelcentrum, openbaar vervoer en de uitvalswegen.

De vraagprijs voor deze woning is 300.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.