Zonnepanelen Prinsenkwartier besparen duizenden euro's

Algemeen

De reep met zonnepanelen op het dak van het Prinsenkwartier aan het St. Agathaplein in Delft levert de organisatie jaarlijks duizenden euro's voordeel op. In de zomer van 2015 werden hier 68 panelen geplaatst.

Zo'n acht maanden later is een hoeveelheid gratis energie opgewekt die overeenkomt met het gemiddeld jaarverbruik van twee huishoudens. Daarmee gaat de energierekening van het Prinsenkwartier fors omlaag. Delftenaren, regiobewoners en corporaties kunnen profiteren van de ervaringen met deze panelen op het Prinsenkwartier. Delft Energy Design die in 2015 de panelen plaatste, is een coöperatie van tien Delftse bedrijven die gespecialiseerd zijn in duurzame energie.

"We zetten onze ervaringen met energiebesparing graag in om andere Delftenaren, regiobewoners en corporaties te helpen duurzamer en voordeliger met energie om te gaan", zegt Michel Dol van Studio 42, één van de partners van Delft Energy Design. Eerder al, in 2013, sprak Delft Energy Design met de Gemeente Delft af om in 400 woningen en gebouwen in het Poptahof, Verzetstrijdersbuurt, Agnetapark en de binnenstad vier jaar lang alles op alles te zetten om de energierekening omlaag te brengen. De zonnepanelen op het Prinsenkwartier passen in deze aanpak. Delft Energy Design bundelt zonder winstoogmerk kennis van duurzaamheid. De organisatie gaat altijd uit van de wensen van bewoners, niet van de technische mogelijkheden.

Zie voor meer informatie www.delftedesign.nl.