Nieuwe huurdersorganisatie voor Vidomes

Algemeen

De nieuwe huurdersorganisatie van Vidomes gaat 1 mei beginnen. Op initiatief van de woningcorporatie en haar bestaande huurdersorganisaties zal een nieuw tienkoppig bestuur voortaan de belangen van alle Vidomes-huurders behartigen.

De nieuwe organisatie vervangt de huidige huurdersorganisaties. De lokale bewonerscommissies zetten hun werk voor hun eigen complex of wijk wel voort. Nieuwe geïnteresseerde bestuurders kunnen zich tot uiterlijk 17 maart aanmelden.

Zowel Vidomes als de huurdersorganisaties vinden het belangrijk dat de nieuwe huurdersorganisatie een goede afspiegeling van alle huurders vormt. "Daarom nodigen we iedereen uit - ongeacht leeftijd of achtergrond - om zich aan te melden", vertelt Ergin Borova, interim algemeen directeur van Vidomes. "We zoeken mensen die de belangen van alle huurders willen behartigen. Er staan goede opleidingsmogelijkheden en een onbelaste vrijwilligersvergoeding van 1500 euro per jaar tegenover."

Informatieavonden
Om geïnteresseerde Vidomes-huurders bij te praten over de nieuwe huurdersorganisatie, organiseert Vidomes vier informatieavonden in respectievelijk Zoetermeer, Voorburg, Rijswijk en Delft. Op www.vidomes.nl de exacte data en locaties vermeld.

Volgens Borova heeft de nieuwe huurdersorganisatie invloed op zaken die alle Vidomes-huurders aangaan, zoals huurverhoging en woningonderhoud. De bestuursleden praten ook regionaal en lokaal mee. "Samen met de corporaties praten ze over een transparantere woningverdeling. Bij de gemeente gaat het over de prestatieafspraken over wonen, zoals toekomstige bouwplannen." 

Krachtenbundeling
Met de nieuwe huurdersorganisatie voldoet Vidomes aan de nieuwe Woningwet. "Die wet schrijft voor dat huurders vaker en intensiever worden betrokken in de gesprekken met de gemeente en corporaties. Dat vereist kennis en professionaliteit van alle partijen. Door de krachten te bundelen tot één compacte en professionele huurdersorganisatie, spelen we hierop in", besluit Borova.